Katso Huskon resepti valkoiselle kalalle ja pinachalle täältä

0
Picanhassa on paksu rasvakerros. Jos picanhan valmistaa kokonaisena, rasvakerrokseen kannattaa tehdä viiltoja, mutta ei niin syviä, että liha tulee näkyviin.

Kaarina-lehti pyysi lukijoille kesäreseptit Huskon kauppasalin toimitusjohtaja Gregor Huskolta ja saman yrityksen lihamestari Jeanette Josefssonilta.

Suomalaista kalaa uusien perunoiden kaveriksi

Gregor Husko: ”Suomalainen valkoinen kala on arvokkainta kalaa, mitä on. Siitä saa helposti todella hyvää. Sitä voi tarjota kauden kasvisten ja uusien perunoiden kanssa, ja esimerkiksi korvasieniaikana sen rinnalle voi tehdä korvasienikastikkeen.”

Ainekset

Ahventa, kuhaa tai siikaa fileinä

Kananmunaa

Ruis- tai vehnäjauhoja

Suolaa ja pippuria

Runsaasti öljyä tai voita

Ohje

Riko kananmunan rakenne ja pyöräytä fileet siinä. Kieritä kalat jauho-mauste-seoksessa.

Kuumenna rasva pannulla niin kuumaksi, että rasva porisee. Paista kala runsaassa rasvassa rapsakaksi. Aikaa menee vain vähän, muutama minuutti. Tarkista välillä, onko paistopinta sopivan tumma mutta ei vielä musta. Käännä ja paista toinen puoli samoin.

Picanhapihvit grillissä uunikasvisten sekä teriyaki-kastikkeen kanssa

Jeanette Josefsson: ”Kolmionmuotoinen picanha on naudan ulkopaistin murein kärkiosa ulkofileen vierestä. Se on edullinen, ja sen pinnassa on paksu rasvakerros, joka mehevöittää lihaa kypsennyksen aikana. Tässä reseptissä picanha leikataan pihveiksi, mutta sen voi kypsentää myös kokonaisena. Moni myös savustaa picanhaa.”

Pihvit

Ainekset: 1 paketti picanhaa, suolaa ja mustepippuria

Ohje: Leikkaa liha noin 3 cm paksuisiksi pihveiksi. Leikkaa poikkisyin, jotta pihvistä tulee mureat. Lisää suolaa ja pippuria. Paista pihvit kuumassa grillissä tai pannulla pari minuuttia per puoli tai kun lihalämpömittari näyttää 53–55 astetta (medium). Laita pihvit vetäytymään viideksi minuutiksi alumiinifolion sisään. Halutessasi voit leikata rasvakerroksen pois ennen tarjoilua.

Uunikasvikset

Ainekset: kesäkurpitsaa, paprikaa, minitomaatteja, sipulia, valkosipulia, tinjamia, tilkka öljyä, suolaa ja ripaus sokeria

Ohje: Pilko kesäkurpitsa ja paprika reilun kokoisiksi paloiksi sekä sipulit lohkoiksi. Valkosipulinkynnet voi jättää kokonaisiksi tai puolittaa ne. Mausta kasvikset, sekoita mukaan öljyä ja paista uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia.

Tomaatti-teriyaki-barbeque-kastike

Ainekset: 1 purkki tomaattimurskaa, sipuli, öljyä, 1–2 dl vettä, 1 dl teryjaki-barbeque-kastiketta, puoli tl suolaa, pieni määrä sokeria, 1–2 tl mustapippuria

Ohje: Kuullota pilkottu sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja ripaus sokeria. Keitä noin puoli tuntia. Lisää mausteet ja maustekastike. Keitä hetki kasaan ja tarkista maku.