Kaupunginhallitus päätti talousarvioraamista: veroprosentti laskee

0
Kaarinan veroprosentti laskee ensi vuonna. Kuvituskuva

Kaarinan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina talousarvioraamin, jonka pohjalta lähdetään rakentamaan vuoden 2023 budjettia. Hyvinvointialueiden käynnistyminen ensi vuoden alusta muuttaa oleellisesti kaupungin talouden suunnittelua ja vaikuttaa esimerkiksi kunnallisveroprosenttiin.

Ensi vuoden budjetin pohjana on kuluvan vuoden talousarvion kustannustaso, johon on lisätty noin 6 miljoonan euron varaus henkilöstökustannusten nousuun sekä tavara- ja palveluhankintoihin. Talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskisen mukaan kustannuksia nostaa tällä hetkellä korkea inflaatio ja toimittajien kanssa joudutaan neuvottelemaan tehtyihin hankintasopimuksiin kohdistuvista hinnankorotuksista. Mikäli raamista pidetään kiinni, ylijäämää olisi tulossa ensi vuonna 7,7 miljoonaa euroa.

Investointien tasoksi vuodelle 2023 esitetään 23,6 miljoonaa euroa. Raamin mukaan ensi vuoden suurimpia investointeja olisivat Piispanlähteen yläkoulun laajennus, Hovirinnan sauna sekä leasing-rahoituksella toteutettavat Krossin paloasema ja Valkeavuoren kouluhanke.

Kaarinan kunnallisveroa leikataan tämänhetkisen tiedon mukaan sote-palvelujen hyvinvointialueelle siirtymisen takia 12,64 prosenttia. Näin ollen Kaarinan kunnallisveroprosentiksi olisi jäämässä 7,6 %.