Kaupunki ostamassa maata Lemunniemestä ja Kuusistosta

0
Kaupunki on neuvotellut maakaupoista Lemunnniemessä ja Kuusistossa. Kuvituskuva.

Kaarinan kaupunki on neuvotellut maanomistajien kanssa kahdesta kiinteistökaupasta.

Toinen kiinteistöistä sijaitsee Lemunniemessä lähellä Lemuntien ja Harmilanahren risteystä. 1,5 hehtaarin kokoisen kiinteistön kauppahinnaksi on alustavasti sovittu 80 000 euroa. Alue on yleiskaavassa osoitettu AO-3 ja MY-alueeksi. Kohteen neliöhinta on linjassa Turun alueella tehtyjen raakamaakauppojen kanssa, kun huomioidaan sijainti ja alueen hyödyntämismahdollisuus tulevissa asemakaavoissa.

Toinen kohteista sijaitsee Kuusistossa lähellä Saaristotien ja Kuusistonkaaren risteystä. Noin 5,5 hehtaarin kokoisen alueen kauppahinnaksi on alustavasti sovittu 220 000 euroa. Kiinteistö on yleiskaavassa osoitettu M-alueeksi (Maa- ja metsätalousvaltainen alue).

Kaupunginhallitus antoi maanantaina siunauksensa kiinteistökaupalle. Kauppojen toteutuminen edellyttää vielä, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavat lisämäärärahat.