Kaupunki siisti Voivalan pusikoituneita alppiruusuja – Tehdäänkö alueesta puisto?

0
Voivalan alppiruusuja ehtii vielä ihastelemaan tällä viikolla. Keskiryhmät esittää, että alue kunnostettaisiin puistoksi.

Kaarinan pieni alppiruusupuisto on kukkinut vuosikausia katseilta piilossa. Tänä kesänä kukat ovat paremmin esillä, sillä kaupungin viherpalvelut on raivannut alueelta vesakkoa ja leikannut oksia.

Kaarinan keskiryhmät teki valtuustoaloitteen, että Voivalan juhlakartanon ja päiväkodin vieressä sijaitseva viheralue kunnostettaisiin puistoksi. Tekninen lautakunta käsitteli aloitetta tiistaina Kaarina-lehden mentyä painoon.

Voivalan alppiruusujen arvellaan olevan peräisin 1980-luvulta kasvilaboratorio Hortuksen tekemistä kasvatuskokeilusta. Osa istutuksista katosi nopeasti ennen kasvuun lähtöään, mutta osa kukkii edelleen.

Suunnitteluhortonomi Sirkka Laitisen mukaan alppiruusujen lajikkeita ei ole varmistettu. Kaupunki aikoo inventoida alueen kasvillisuuden ja pyytää mahdollisesti apua lajien tunnistamiseen.

– Tunnistaminen voi kyllä olla vaikeaa, sillä alppiruusulajikkeita on valtavasti, hän sanoo.

Alppiruusupuiston viereen rakennetaan parhaillaan uutta asuinaluetta. Rakennustöiden takia puistoon pääsee kulkemaan tällä hetkellä vain Rantalanpolun kautta. Helpoin reitti kulkee Laitisen mukaan päiväkodin aidan lähistöltä.

Viheralueen kunnostamista puistoksi tarkastellaan Laitisen mukaan uudestaan, kun alueen asuinrakentaminen valmistuu. Tällöin viheralue voidaan liittää luontevasti rakentuneeseen ympäristöön. Lähivirkistysalueen kunnostaminen puistoksi edellyttää, että kaupunginvaltuusto myöntää sitä varten investointirahaa.

Alueen hoitoa jatketaan Laitisen mukaan vuosittain, ettei se pääse kasvamaan umpeen.