Kesäkulkurit avaavat Linnanraunioiden tapahtumatorstait

0
Kuusiston Linnanraunioilla järjestetään tapahtumia kesätorstaisin kerran kuussa. Kuvassa kulttuurituottaja Tove Forsell.

Tapahtumatorstait järjestettiin viime kesänä Kuusiston linnanraunioilla ensimmäistä kertaa. Nyt konseptia on hieman muokattu aiemmasta. Ohjelmaa on vain kerran kuussa, kun aiemmin sitä oli useammin.

Tänä kesänä yhteen tapahtumapäivään on suunniteltu enemmän esiintyjiä ja ohjelmaa. Kaarinan kulttuurituottaja Tove Forsell kertoo myös, että tänä vuonna hakijoita esiintyjiksi oli melko vähän.

Startataan tanssilla

Kesäkuun tapahtumapäivään saatiin tanssimaan sekä tanssittamaan Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit sekä rivitanssiryhmä Kesä-Kaarinat.

Kesäkulkurit Amanda Vuori ja Rianna Rantamäki esittävät teoksen Kalapiirin tieto . 15 minuuttia kestävän esityksen jälkeen tanssijat vetävät työpajan, joka soveltuu kaiken ikäisille.

Kesäkulkurit ovat edistäneet tanssitaiteen saatavuutta jo vuodesta 2010. Kiertue kestää kuukauden ja esiintymisiä on ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Tänä vuonna esityksen teemana on uhanalaiset vaelluskalat. Koreografioita inspiroi kalojen liikkeet ja vaellusreitit.

Lisää tanssitunnelmaa kesän ensimmäiseen tapahtumapäivään tuo rivitanssiryhmä Kesä-Kaarinat. Tanssijat esiintyvät sekä opastavat yleisöä, jotta kaikki halukkaat pääsevät tempautumaan tansseihin mukaan.

Myös Improvisaatioteatteriyhdistys Läsnäolopakko esiintyy kesäkuun tapahtumapäivässä. Yleisö saa antaa aiheita teatteriryhmän lauluihin sekä sketseihin, jotka esitetään siis improvisaationa.

Jokainen tapahtumators-tai sisältää myös Kaarinan Oppaiden vetämän kulttuurikävelyn.

– Haluamme elävöittää Kuusiston linnanraunioiden kauniin miljöön tapahtumilla, Forsell perustelee tapahtumien järjestämistä.

Tapahtumiin tilattu hyvää säätä

Tapahtumatorstaiden lisäksi Kuusiston linnanraunioilla järjestetään kaupungin sekä seurakunnan yhteistyönä jälleen perinteiset Piispanpäivät.

Kaarinan musiikkiviikolla pääsee kuuntelemaan Kuusiston iltamusiikkipolkua, joka kulkee Kuusiston kirkolta Taidekartanolle ja päättyy Kuusiston linnanraunioille.

Forsell nimeää tapahtumien järjestämisessä suurimmaksi haasteeksi sään, kun ollaan kerran ulkona.

– Olemme tilanneet hyvää keliä, toivotaan, että sitä saa mitä tilaa, Forsell naurahtaa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kesän tapahtumia Kuusiston linnanraunioilla

To 16.6. Tapahtumatorstai: klo 15 Kesäkulkurit, klo 16 Läsnäolopakko Improteatteriryhmä, klo 17 Kesä-Kaarinat, klo 18 Kaarinan Oppaiden iltaopastus.

To 30.6. Musiikkiviikkojen iltamusiikkipolku

To 14.7. Tapahtumatorstai: Flou Tilan musiikkisirkus, artisti Aode, Kaarinan Oppaiden iltaopastus.

La-su 6.-7.8. Piispanpäivät

To 18.8. Tapahtumatorstai: FlouTila Ranttali-esitys, Turun Naispoliisilaulajat lauluyhtye Sireenit, Kaarinan Oppaiden iltaopastus.