Kirppislöytönä hevonen

0
Tytti Mäkilä esittelee paitaa, jonka aikoo ostaa viereiseltä myyjältä. Mäkilää huvittaa, sillä hänelle helposti käy näin, että hän saapuu myymään, mutta päätyykin ostelemaan.

Kuusiston K-marketin pihalla on kesäkuun sunnuntaipäivinä ollut markkinameininkiä. Kyseessä on Kuusiston kesäkirppis, jonne myyjät ovat kokoontuneet kauppaamaan tavaroitaan maksutta.

K-marketin kauppias on ollut tyytyväinen sunnuntain kirppistapahtumaan, koska kaikki on sujunut hienosti eikä häiriöitä ole aiheutunut.

Tii-Anna Vanhanen siivoili vastikään omia kaappejaan vaatteista, joita ei enää käyttänyt. Hän piti omakotitalonsa pihassa pienen kirppiksen. Kauppa kävi niin hyvin, että Vanhaselle syntyi siitä idea. Pitäisikö Kuusistoon järjestää kesäkirpputori?

Vanhanen kyseli Kuusiston ilmoitustaululla, innostaisiko kesäkirppistely muitakin. Noin 200 kommenttia kerryttänyt kysely varmensi, että kiinnostusta tosiaan löytyy.

Kirppistoiminta pyörii erittäin itsenäisesti: halukkaat vain saapuvat paikalle myytävineen. Myyntikojuna voi toimia esimerkiksi auton takaluukku, retkipeite tai pöytä.

Saa nähdä syntyykö Kuusiston kesäkirpputorista kesäsunnuntaiden perinne. Jos pihakirppistelyinnostus jatkuu samanlaisena, näin voi hyvin olla.

Kuulumisten vaihtoaPiikkiöstä löytyy keskiviikkoisin ulkokirpputori, jota on järjestetty jo useita kesiä. Neljä vuotta sitten Ritva Reponen perusti yhdessä ystävänsä Ritva Liikkasen kanssa kesäkirppiksen. Vuosi sitten edesmennyt Liikkanen oli Reposen mukaan himokirppistelijä, jonka idea kesäkirppis alun perin oli.

Reponen kysyi neljä vuotta sitten Piikkiön seurakunnalta, jos kirpputoria voitaisiin järjestää Piikkiön kirjaston ja kirkon välisellä parkkipaikalla. Seurakunnassa on oltu alusta alkaen sitä mieltä, että pihakirppis tuo Piikkiöön yhteisöllisyyttä ja mukavia kohtaamisia.

Reposella on oma kahvila Pirskatti, joka sijaitsee aivan kirpputoripaikan vieressä.

– Piikkiössä Pirskatti toimii päivisin ihmisten kohtaamispaikkana, mutta keskiviikkoiltoina kokoonnutaan viereiselle parkkipaikalle, Reponen sanoo.

Hän lisää, että myyjille myyminen ei ole usein edes pääasia, vaan yhteinen ajanvietto.

– Ostajatkaan eivät aina ostele, vaan saattavat pitkäksikin ajaksi jäädä vain rupattelemaan.

Kirppishaukkojen kirppislöytöjäKuusistossa kesäkirppiksen käynnistänyt Vanhanen kertoo pitävänsä kirppistelystä kovasti, ja että hänelle mieluisimmat kirppislöydöt ovat vaatteita. Hän tykkää elävöittää vaatekaappiaan ja etenkin mekot ihastuttavat häntä. Niitä voi hankkia, vaikkei olisikaan tiedossa juhlapukeutumista vaativia tilaisuuksia.

Reponen kertoo olevansa astiastojen keräilijä. Viime lokakuussa hän päätyi pahaan paikkaan, kun hän bongasi Lomonosovin Golden Garden astiastokokoelmastaan puuttuvan teekannun, mutta myös samaan sarjaan sopivan hevosta esittävän posliinipatsaan. Mukana oli rahaa sen verran, että toisen sai vietyä kotiin, mutta toinen aarteista jäi kirpputorille.

Jouluna miehensä kanssa kirpputoreja kierrellessään Reponen kohtasi kuitenkin hevosen jälleen. Timo Reponen osti patsaan vaimolleen joululahjaksi.