Koronarokotuspaikka siirtyy Piikkiöön

0
Kaarinan koronarokotuspaikka siirtyy pääterveysasemalta Piikkiöön.

Koronarokotuksia annetaan Kaarinassa juhannuksesta eteenpäin Piikkiön terveysasemalla. Kaarinan pääterveysaseman koronarokotuspaikka suljetaan tällä viikolla. Heinäkuussa rokotuksia annetaan loma-ajan takia rajoitetusti. Syksyllä suunnitelmissa on hyödyntää Kaarinan vanhaa virastotaloa rokotuspaikkana.

Viidensien koronarokotteiden antaminen on käynnistynyt myös Kaarinassa. THL suosittelee tehosteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Uusi tehosteannos tarkoittaa viidettä koronarokoteannosta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla henkilöillä on joko synnynnäinen immuunipuutos, immuunivastetta heikentävä sairaus tai immuunivasteeseen vaikuttava lääkitys, joka merkittävästi heikentää vastetta rokotteelle. Heitä on Suomessa noin 10 000–30 000. Rokotuksiin voi varata aikoja ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta.

Johtava lääkäri Antti Sandén kuvailee koronatilanteen olevan Kaarinassa suhteellisen rauhallinen.

– Koronaepidemia näyttää helpottavan näytteenoton vähenemisen näkökulmasta. Myöskin osastohoidossa on viime talveen verrattuna huomattavan paljon vähemmän potilaita.