Kuovinkadun kiinteistöä hallinnoiva yhtiö puretaan, kiinteistön kohtalo edelleen avoin

0
Kuovinkadun kiinteistön kohtalo on edelleen kysymysmerkki.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Kaarinan Palvelukiinteistöt Oy asetetaan selvitystilaan ja yhtiö puretaan. Päätös liittyy Piispanristillä sijaitsevan Kuovinkadun päiväkotikiinteistön kohtaloon. Kaarinan Palvelukiinteistöt Oy:n ainoa tarkoitus on ollut Kuovinkadun kiinteistön hallinnointi.

”Yhtiö on nykymuodossaan tarpeeton, työllistävä väliyhtiö, joka on kokonaan kaupungin omistama ja joka omistaa vain yhden kiinteistön. Kaupunki pystyy hyödyntämään kiinteistöä joustavammin, kun kiinteistö on suoraan kaupungin omistuksessa, vaikka rakennuksen suhteen päädyttäisiin myymiseen, purkamiseen tai ottamiseen kaupungin omaan käyttöön”, päätösesityksessä todetaan.

Kaarinan kaupunki on maksanut yhtiölle vastikkeita, vaikka kiinteistö on ollut tyhjillään. Päätöksen myötä yhtiövastikkeiden maksamisesta luovutaan. Selvitystilaan asettamisen jälkeen selvitysmies selvittää yhtiön varallisuustilanteen ja velat.

Kaupunginhallitus päätti ainoastaan Kuovinkadun kiinteistöä hallinnoivan yhtiön purkamisesta, kiinteistön kohtalo on edelleen auki. Kiinteistö on ollut vuokrattavana vuoden 2021 alusta lähtien, mutta vuokralaista ei ole löytynyt. Eräs toimija olisi ollut kiinnostunut ostamaan kiinteistön ja tontin, mutta kaupunginhallitus on antanut valtuudet ainoastaan kiinteistön vuokraamiseen.