Kuusiston Lomakeskuksen vuokrasopimus päättyi – Yrittäjäpari lähti Naantaliin

0
Kuusiston lomakeskuksen yrittäjät Reijo ja Kerttu Sillanpää ovat vuokraamassa Naantalin raatihuoneen. Arkistokuva.

Kuusiston Lomakeskus ei tarjoa enää majoitus- ja ravintolapalveluja Lomakeskus Koivukankareessa. Yrittäjät Kerttu ja Reijo Sillanpää kertovat syyksi vuokrasopimuksen päättymisen.

Lomakeskus Koivukankareen maat ja rakennukset omistaa Turun Seudun Invalidit ry. Kuusiston Lomakeskus on vuokrannut ravintolaa ja asuntolaa kahdeksan vuoden ajan.

Turun Seudun Invalidit ry:n puheenjohtaja Pentti Porema toivoo, että majoitus- ja ravintolatoiminta saadaan käynnistettyä uudelleen mahdollisimman pian, viimeistään kesän 2023 aikana. Sitä ennen ravintolan tiloissa joudutaan hänen mukaansa tekemään siivous- ja kunnostustöitä.

Tällä hetkellä majoitustilat ovat ainoastaan yhdistyksen jäsenten käytössä. Poreman mukaan yhdistys ei ole vielä päättänyt, etsitäänkö Kuusiston Lomakeskuksen tilalle uusi yrittäjä vai pyöritetäänkö toimintaa omin voimin.

Yrittäjät vuokraamassa Raatihuoneen


Sillanpään toinen yritys, vesibussiristeilyjä tarjoava Kuusisto Line jatkaa normaalisti toimintaansa. Tämä kesä on hänen mukaansa sikäli poikkeuskesä, että asuntomessujen takia Tuula II risteilee heinä-elokuussa kuukauden ajan Naantalissa.

Vesibussiristeilyjen lisäksi kaikkea muutakin on Sillanpään mukaan viritteillä. Kuusiston Lomakeskus on vuokraamassa Naantalin kaupungilta Vanhan Raatihuoneen majoitus-, kahvila- ja ravintolatoimintaa varten. Raatihuoneen vuokraamisesta järjestettiin tarjouskilpailu viime syksynä ja sopimus on voimassa 15 vuotta. Avajaisista tullaan yrittäjän mukaan tiedottamaan myöhemmin.

Sillanpää kertoo myös entisöineensä talven aikana vanhaa puuvenettä, joka palvelee kesällä venetaksina.

– Epäilijöitä oli monia, että saadaanko vene kuntoon, mutta täytyy sanoa, että epäilijät ovat kehuneet. Veneessä on pieniä erikoisuuksia, esimerkiksi sillä pystyy ajamaan pienissä riitejäissä.

Venetaksi tulee Sillanpään mukaan kulkemaan Turun, Kaarinan ja Naantalin ympäristössä.