Mielipitei: Kaarinan elinkeinopolitiikka on maakunnan keskiarvoa parempi

0

Suomen Yrittäjät julkaisi hiljattain tuoreen Kuntabarometrin, jossa yrittäjät ovat arvioineet oman kuntansa ja alueensa yritysmyönteisyyttä.

Tänäkin vuonna liki 10 000 yrittäjää vastasi kuntabarometriin, ja Varsinais-Suomi menestyi hienosti vertailussa ja oli koko maan kolmas. Kokoluokissaan yrittäjäystävällisimmiksi kunniksi palkittiin Lieto ja Marttila. Kaarina pärjäsi vertailussa kelvollisesti sijoittumalla maakunnan 7. yrittäjäystävällisemmäksi kunnaksi.

Paljon hyvää on tehty, ja se näkyy tuloksissa: Kaarinan saama keskiarvo (asteikolla 1–5) elinkeinopolitiikasta oli 3,48. Koko maan keskiarvo oli 3,08 ja maakunnan keskiarvo 3,26. Voimme olla ylpeitä siitä, että Kaarina pärjäsi kaikissa arvioitavissa elinkeinopolitiikan osa-alueissa maakunnan keskiarvoa paremmin.

Eniten yrittäjät antoivat kiitosta kaupungille elinkeinopolitiikan asemasta, yrityspalveluista, infrasta ja kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydestä.

Kriittisimmin yrittäjät suhtautuivat kunnan hankintapolitiikkaan, mutta niissäkin arvioinneissa olimme maakuntaa ja koko maata korkeammissa arvosanoissa.

Petrattavaakin vielä on. Kunnan päätöksenteon tehokkuudessa on parannettavaa yritysten näkökulmasta esimerkiksi lupahakemuksien käsittelyssä. Lisäksi hankintoihin on kiinnitettävä vielä enemmän huomiota ja toteutettava ne siten, että pk-yritykset voivat edes osallistua kilpailutuksiin.

Kunnan viranhaltijoiden ja meidän luottamushenkilöiden on näytettävä, että arvostamme yrittäjyyttä, joka kantaa tätä maata ja on avainasemassa maakunnan elinvoiman kannalta.

Terhi Wiren

Kaupunginvaltuutettu (kok.)