Neuvoja liikkumiseen, oli sitten alakouluikäinen tai ikäihminen

0
Otto Laineen mukaan liikuntaneuvojan työ vaatii hyvän yleiskunnon.

Otto Laine, 22, on KaaPossa työharjoittelua tekevä liikuntaneuvoja, joka auttaa KaaPossa lasten ja nuorten harjoitusten sekä iltapäiväkerhon suunnittelussa.

– Liikuntaneuvojan työhön kuuluu yleinen seuratoiminta sekä liikuntatapahtumien järjestäminen, Laine kertoo.

– Jotkut liikuntaneuvojat toimivat myös omalla toiminimellä ja käyvät pitämässä tietynlaisia liikuntapäiviä.

Liiikuntaneuvojan työpäivä menee pääosin seuratoiminnassa ja liikuntaohjausten parissa.

– Jokaiset harjoitukset täytyy aina suunnitella ja organisoida ne hyvin. Kun tilaa on vain rajallisesti, niin täytyy osata käyttää annettu tila kentältä mahdollisimman hyvin hyödyksi, Laine kommentoi.

Laineen mukaan liikuntaneuvojan työ vaatii fyysisesti hyvän yleiskunnon, vaikka ohjaajana ei tarvitse liikkua ihan niin paljon kuin ohjattavat. Hyvää yleiskuntoa tarvitaan, jotta pystyy tarvittaessa näyttämään erilaisia liikkeitä. Henkisesti täytyy myös sopeutua eri tilanteisiin, kun on eri ikäluokkia. Haastatteluhetkellä hän ohjasi alakouluikäisiä, mutta hänen täytyy osata auttaa myös ikäihmisiä ja liikuntarajoitteisia.

Laine on pelannut kymmenisen vuotta jalkapalloa juurikin KaaPossa. Hän on pienestä asti urheillut. Tämä auttoi lähtemään tähän työhön mukaan.

– Urheilu on ollut itselle läheinen aihe koko ajan, ja onneksi kävi hyvä tuuri, että pääsin omaa vanhaan jalkapalloseuraan, Laine iloitsi.

– KaaPo on ollut hyvä työpaikka, jossa on mukava yleinen ilmapiiri. Ajan saa helposti kulumaan, kun lähes koko ajan on jotain hommaa, Laine jatkaa.

Tällä hetkellä Laine harrastaa amerikkalaista jalkapalloa sekä lippupalloa Turun Trojanssissa.

Artikkelin kirjoitti ja kuvat otti Kaarina-lehdessä TET-harjoittelussa oleva Santeri Jokiharju Kotimäen koulun 8. luokalta.