Pahimus: Luonto kutsuu

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pahimus on polskuttanut koko elämänsä tietämättä, että pissakin voi olla aarre, suorastaan kultainen suihku. Pissa on pihojen ja peltojen lannoitteena tehokas, luonnonmukainen, sodankin melskeissäkin ilmainen ja sitä paitsi aina mukana. Tämä siis kävi ilmi Kaarina-lehden viime viikon kesänumerosta.

Missä muissa yhtä läheisissä ja jokapäiväisissä asioissa on löytämistään odottavia kulta-aarteita? Uusiokäytön kehitystyötä pitäisi ehdottomasti kohdistaa ainakin näihin luonnonvaroihin, jotka vaikuttavat nekin olevan ehtymättömiä ja haiskahtavat:

Hiki. Koronarajoitukset. Koirien kakat. Pierut. Kiistat jätekuljetuksista. Yli- ja alinopeutta ajavat. Mopojen pärinä. Kapulakieli. Linnunkakat. Lomariidat. Krapula. Sinilevä. Paarmat. Hyttyset.

Jos nuo epäilyttävät liikaa, vähintäänkin heinäsirkoista voisi tehdä syötävää. Hetkinen. Niitä on jo pari vuotta saanut virallisesti tarjota ruuaksi Suomessa. Missä on sirkkapullat ja -makkarat koululaisten lautasilta? Ei se vielä riitä mihinkään, että Kaarinan viherosastolla on töissä yksi Sirkka Laitinen.