Pariskunta kiertää kuntia aakkosjärjestyksessä: keskiviikkona vuorossa oli Kaarina

0
Janet Tervashonka soitteli matkakuulumiset Tuorlan puhelinkopista.

Suomen kuntia aakkosjärjestyksessä kiertävät Janet ja Jouni Tervashonka poikkesivat viime viikolla Kaarinassa. Reilun vuorokauden mittaisen pysähdyksen aikana he vierailivat muun muassa Kuusiston ja Piikkiön kirkoissa, linnanraunioilla, Kaarina-talossa, indonesialaisessa ravintolassa sekä Tuorlan majatalossa.

– Kaarinassa on käyty aikoinaan juoksemassa maratonia, mutta muuten seutu oli meille täysin tuntematon. Kuusiston kirkko, rauniolinna ja Tuorlan alue miellyttivät kovasti. Taajama-alueena Piikkiö oli tosi kiva. Emme niinkään hae kauppakeskusten alueita tai moderneja rakennuksia, vaan jotain persoonallista, Jouni Tervashonka kuvailee.

Kangasniemeltä kotoisin oleva pariskunta aloitti aakkosmatkan vuonna 2018 Akaasta. Kaarina on aakkosjärjestyksessä listan 61. kunta.

– Kierrämme kuntia kaikessa rauhassa lomien ja vapaapäivien mukaan. Korona hidasti matkoja pari vuotta. Aakkosjärjestys tekee kiertämisestä melko hitaan ja kovasti kilometrejä vaativan, mutta meillä ei ole mitään aikataulua. Elämme tätä hetkeä.

Tervashonkien matkaa voi seurata Facebookissa hakusanalla Kunnat aakkosjärjestyksessä.