Neljä valtuutettua haluaa liittää Palomäen ja Tehtaanmäen osaksi Kaarinaa

0
Tehtaanmäen alue kuuluu nykyisin Liedolle. Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Tehtaanmäen ja Palomäen asuinalueet liitettäisiin Kaarinaan.

Neljä kaarinalaista valtuutettua haluaa liittää Littoisissa sijaitsevat Palomäen ja Tehtaanmäen kaupunginosat osaksi Kaarinaan. Perussuomalaisten valtuutetut Mårten Kvist , Terhi Wallenius , Hans Huttunen ja Markku Agge jättivät asiasta valtuustoaloitteen maanantaina.

Valtuutettujen mukaan Kaarinan kaupungin tulisi käynnistää Liedon kanssa neuvottelut alueluovutuksista.

Aloite koskee kolmiomaista aluetta Turun kehätien ja Littoistenjärven välillä. Noin 4,5 neliökilometrin kokoiseen alueeseen kuuluvat Palomäen ja Tehtaanmäen kaupunginosat ja siellä asuu noin 1 800 ihmistä.

Mårten Kvist perustelee, että aloite on juuri nyt ajankohtainen Turun kehätien remontin takia. Hänen mukaansa ohikulkutie olisi luonnollinen kuntaraja kuntien välillä. Kaarinan palvelut ovat Liedon littoislaisille helpommin saavutettavissa.

– Ohikulkutietä levennetään parhaillaan ja se muodostaa vaikeasti ylitettävän esteen. Vain ylikulkusillat kilometrin välein mahdollistavat siirtymisen tien toiselle puolelle, aloitteessa kuvaillaan.

Aloitetta perustellaan myös postinumeroilla. Littoisten postialue 20660 kattaa sekä Kaarinan että Liedon alueet.

– Olisi luonnollisempaa, että Littoisten alue kuuluisi kokonaan Kaarinaan. Liedon kaupungin kotisivuilla mainitaan ne postinumerot, jotka ovat Liedossa: 21420, 21421, ja 21422. Littoisten postinumeroa 20660 ei ole mukana tässä luettelossa.

“Asukkaille pieni muutos”

Kvist ei suostunut tiistaina arvailemaan Liedon kantaa aloitteeseen.

– Tarkoituksena on, että nyt kysytään Liedon mielipidettä. Aloitteessa pyydetään, että Kaarinan kaupunginhallitus lähtee selvittämään asiaa.

Kuntarajan muutoksella olisi aloitteen tekijöiden mukaan vain vähäisiä vaikutuksia Littoisissa asuvien lietolaiten arkeen.

– Ainoa muutos olisi, että kunnalliset palvelut tuotettaisiin jatkossa Kaarinasta eikä Liedosta.

Neljästä aloitteen tehneestä valtuutetusta kukaan ei asu tällä hetkellä Littoisissa, mutta Kvist vihjasi puhelimessa mahdollisista muuttoaikeista.

Otsikkoa korjattu 21.6. kello 11.30. Aloitteen takana ei ole koko perussuomalaisten valtuustoryhmä, vaan neljä puolueen valtuutettua.