Rikkooko Saaristo Open kävijäennätyksen?– Varastossa lojuneet 10 000 leitä pääsevät vihdoin päivänvaloon

0
Hovirinnan rannassa rakennetaan Saaristo Openin lavoja. Toni Ruohonen kertoo, että tämän vuoden artistikattausta varten tarvittiin poikkeuksellisesti kaksi lavaa, kun aiempina vuosina yksi on riittänyt.

Viime vuonna Saaristo Open jouduttiin perumaan koronan vuoksi, joten Havaiji-teemaa varten hankitut kaulassa pidettävät kukkaleit siirrettiin syrjään. Koronatilanne on vihdoin helpottanut ja kolmepäivänen Saaristo Open starttaa torstaina.

Festarialueelle on tulossa aikaisempaa enemmän erilaisia ruoka- ja juomakojuja. Esimerkiksi cocktail-baarista voi tilata Havaiji-teemaan sopivia drinkkejä. Teema näkyy myös somistuksissa.

Tapahtuman tekninen tuottaja Toni Ruohonen sanoo, että ilman kristallipalloakin hän ennustaa Saaristo Openin lähentelevän kävijämäärältään ennätyslukemia. Vuonna 2019 Saaristo Openiin osallistui noin 20 000 juhlijaa, joka rikkoi silloin kävijäennätyksen.

Promoottori Kalle Keskinen vahvistaa, että lipunmyynnissä ollaan koronaa edeltävässä tahdissa.

Ensi kertaa teltassa


Festarikävijöille on tänä vuonna tarjottu mahdollisuutta yöpyä teltassa. Tilapäinen leirintäalue sijaitsisi Hovirinnan rannassa aivan festarialueen tuntumassa. Saaristo Openissa ei ole aikaisemmin ollut tällaista mahdollisuutta.

Ruohonen kertoo, että kävijöille haluttiin tarjota leirintämahdollisuus, koska Turun seudulla järjestetään viikonloppuna niin paljon tapahtumia, että majoitukset ovat melko täyteen buukattuja. Leiriytyminen ei ole Ruohosen mukaan kuitenkaan saanut suurta suosiota ja tiistaina käytiin keskusteluja, pystytetäänkö leirintäaluetta ollenkaan.

Artisteilla tiedossa kiireinen kesä


Festivaali järjestetään jo 12. kertaa Kaarinan Hovirinnan rannalla. Tavanomaisesti festarikesä alkaa kyseisellä tapahtumalla, mutta kahtena vuotena koronajärjestelyjen vuoksi ajankohtaa on jouduttu lykkäämään elokuun loppuun.

Nyt koronarajoitukset eivät olleet mutkistamassa tapahtuman suunnittelua. Suunnittelua sen sijaan hankaloitti artistien tiukat aikataulut.

Ruohonen kertoo, että osalle festarin esiintyjistä on tiedossa tupla- tai jopa triplakeikkoja. Tästä syystä aikataulutus oli Ruohosen mukaan Saaristo Openin suunnittelussa haastavin osuus.

Tämän vuoden Saaristo Openin artistikattaus saatiin valmiiksi joulukuussa. Kuukausi sitten kattaukseen lisättiin vielä Reino Nordin sekä Mariska , mutta muita muutoksia ei ole ilmaantunut. Näin koossa on 24 artistin suuruinen esiintyjäkaarti.