Sandvik ostaa kaarinalaisen akkuteknologiayhtiö Akkuraten

0
Akkurate vahvistaa Sandvikin johtavaa asemaa kaivosalan sähköistämisen edelläkävijänä ja akkuanalytiikan osaajana. Kuvituskuva

Sandvik on ostanut akkujenhallintaan erikoistuneen Akkuraten. Akkurate tarjoaa akkujen etähallinta- ja monitorointipalveluita. Yhtiö liitetään osaksi Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueen Load and Haul -divisioonaa.

– Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista ja vahvistamme sähköistymisen osaamista Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueella. Sandvikin maanalaiset sähkölaitteet parantavat kaivosten tuottavuutta ja tehokkuutta sekä edistävät puhtaampaa työympäristöä vähentäen päästöjä, ja meluhaittoja, sanoo Sandvik-konsernin toimitusjohtaja Stefan Widing .

Akkurate vahvistaa Sandvikin johtavaa asemaa kaivosalan sähköistämisen edelläkävijänä ja akkuanalytiikan osaajana. Yritysosto vahvistaa Sandvikin asemaa akkulaitteiden kehittäjänä.

– Keskitymme parantamaan ja tehostamaan asiakkaidemme turvallisuutta, tuottavuutta ja kestävää kehitystä, tarjoamalla alan johtavia akkukäyttöisiä ratkaisuja maanalaiseen kaivostoimintaan. Akkuraten hankinta on linjassa tämän tavoitteen kanssa. Olipa kyse akun automaattisen vaihdon tekniikasta, jännitteen lisäämisestä, pidennetystä akun kestosta tai laitteiden suorituskyvystä ja luotettavuudesta, pyrimme olemaan johtava kaivosalan sähköistymisen toimija, toteaa Mats Eriksson , Sandvik Suomen toimitusjohtaja ja Load and Haul -divisioonan johtaja.

Nokian ja Microsoftin akkuteknologian tuotekehitystiimin jäsenten vuonna 2016 perustama Akkurate koostuu 12 ammattilaisen tiimistä, jolla on syvällistä li-ion-teknologian osaamista. Akkuraten pääkonttori ja akkulaboratorio sijaitsevat Kaarinassa lähellä Sandvikin Turun toimipistettä.