Ulos ja asahille: Liikuntahetket yhtä hyvin rapakuntoisille kuin huippu-urheilijoille jatkuvat

0
Pyhän Katariinan puisto on sopiva paikka asahille, sillä paikalta löytyy yhtä hyvin nurmikkoa, sorapintaa, varjoa kuin aurinkoa, sen mukaan, mitä kukin paikalletulija haluaa, kommentoi Minna Kuusisto. Hän on liikuntayrittäjä, joka aiemmin opetti myös nyrkkeilyä ja kahvakuulaa.

– Asahi on siitä hauska laji, että sitä harrastavat sekä ne, joiden kunto on nolla, että huippu-urheilijat palautumiseen. Asahi auttaa, oli sitten minkä ikäinen tai kuntoinen tahansa, ja sitä voi tehdä missä tahansa, miettii Minna Kuusisto.

Hän on vetämässä nyt toista kesää Kaarina-talon viereisessä puistossa maksuttomia aamu-asaheita. Lisäksi moni tuntee hänet kansalaisopiston asahi- tai joogaopettajana sekä Aktia Arenan eli nykyään Bo Arenan tekonurmella pidetyistä ulkoasahi-tunneista.

Asahi on hyvä liikuntalaji ulos, sillä liikkeet tehdään seisten: ei haittaa, vaikka maa sattuisi olemaan märkä ja mutainen. Sadekaan ei Kuusistoa haittaa.

– Olen pitänyt ulkona tunteja räntäsateessakin ja pipot ja vanttuut päällä, nauraa kaarinalainen Kuusisto.

Siinä, missä jooga on 8500 vuoden ikäinen itämainen filosofinen laji, asahi on vasta parikymmentä vuotta sitten Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto. Se on rauhallinen laji, ja siinä on vaikutteita joogasta, tai chistä, chi kungista ja karatesta.

Eniten Kuusisto on saanut palautetta siitä, miten asahi on auttanut niska- ja hartiavaivoihin.

– Tämän päivän ihmisillä on aina niskat jumissa, oli sitten minkä ikäinen tai teki mitä työtä tahansa.

Lisäksi asahissa huolletaan koko muu keho, selästä ja jaloista tasapainoon, ja samalla oppii oikeanlaista nostamistekniikkaa.

Aamu-asahin päätteeksi Sari Saarela Kaarinan kirjastosta antaa puistossa kirja- ja kulttuurivinkkejä.

– Tässä on kivasti yhdistetty liikunta ja kulttuuri, kehuu Kuusisto.

Maksuton aamu-asahi Pyhän Katariinan puistossa joka maanantai kello 10 kesä- ja elokuussa. Paikalle voi tulla joka kerta tai kertaluonteisesti.