Valkeavuoren kouluhankkeessa taas uusi käänne –  hanke toteutetaankin lainarahalla

0
Kaarinan kaupunginhallitus kokoontuu ensi maanantaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa päätetään Valkeavuoren kouluhankkeen toteuttamisesta lainarahoituksella. Arkistokuva

Valkeavuoren kouluhankkeessa tapahtui jälleen uusi käänne. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus käsitteli koulun maa-alueen vuokraamista Valkeavuoren kampus -kiinteistöleasingin rahoittajalle.

Aiemmin on päätetty, että Valkeavuoren kouluhanke toteutetaan kiinteistöleasing-rahoitusmallilla yhteistyössä Valkeavuoren kampus -kiinteistöleasingin rahoittajan kanssa niin, että rakennus kokonaisuudessaan ja pääosa piha-alueesta sisältyvät rahoitussopimukseen.

Päätösehdotuksesta poiketen Jere Järvinen (sd.) esitti kuitenkin kokouksessa, että päätösesitys hylätään ja että hanke toteutetaan leasing-rahoituksen sijaan lainarahoituksella. Perusteluna oli, että maailmantilanne on muuttunut sen jälkeen, kun leasing-rahoituksesta sovittiin ja nykytilanteessa hankkeen toteuttaminen tulee edullisemmaksi lainarahoituksella.

Kaupunginhallitus ei ollut yksimielinen päätöksestä ja kannat jakaantuivat myös puolueiden sisällä. Järvisen esitys voitti äänestyksen luvuin 5-8 ja pohjaesitys maa-alueen vuokraamisesta hylättiin enemmistön päätöksellä. Alkuperäisen esityksen kannalla olivat Hanna Sirkiä (kok.), Hannu Rautanen (vihr.), Päivi Huhtanen (vihr.), Sanna Tähkämaa (kesk.) ja Åsa Gustafsson (r.).

Kaarinan kaupunginhallitus kokoontuu ensi maanantaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa päätetään hankkeen toteuttamisesta lainarahoituksella. Ylimääräinen kokous päätettiin järjestää, jottei kouluhankkeen toteutus viivästy uuden käänteen takia.