Valtuusto myönsi lisää rahaa kouluhankkeisiin

0
Osa valtuutetuista oli huolissaan karkaavista budjeteista. Kuvituskuva Jane Iltanen/TS.

Kaupunginvaltuusto myönsi lisämäärärahat Hovirinnan ja Piispanlähteen kouluhankkeisiin.

Hovirinnan osalta tarvitaan runsaat 700 000 euroa koulun piha-alueen rakentamiseen. Valtuustossa keskustelua herätti lähinnä koulun leikkipihalle suunniteltu muovipinnoitus.

– Yritämme välttää muovin käyttöä ja kasvattaa lapsia kestävään luontosuhteeseen. Meillä on Kaarinassa ilmasto-ohjelma, jossa edellytetään asukkailta kaikenlaista, mutta kun itse rakennamme, rakennamme tällaista. Millaista luontosuhdetta rakentaa muovimatto leikkipihana? Jaana Shelby (kd.) ihmetteli.

Myös Piispanlähteen kouluhanke sai tarvitsemansa lisäneliöt ja -miljoonat. Yläkoulun laajennusosan pinta-ala kasvaa noin 300 neliöllä ja budjetti nousee 11 miljoonasta 16 miljoonaan. Yläkouluun on tulossa alkuperäisistä suunnitelmista poiketen kaksi noin 250 neliön kokoista liikuntasalia. Lisäkustannuksia tuli myös muista pienistä tilamuutoksista sekä rakentamisen kallistumisesta.

Valtuutetuista Arto Elo (sd.) kritisoi voimakkaasti karkaavia kustannuksia.

– Meillä menee todella lujaa, hän totesi ja lisäsi, että investointinaruja tulisi kiristää velkaantumisen hillitsemiseksi.

Hannu Rautanen (vihr.) muistutti Kaarinan huimasta väestönkasvusta ja siitä, että se lisää myös palvelujen, kuten päiväkotien ja koulujen tarvetta.