Aluksi vain kaksi haki Kaarinan rakennuspäällikön virkaan – Jouko Jortikka aloittaa elokuussa

0
Rakennuspäällikköä tarvitaan kipeästi Kaarinaan meneillään olevien suurten koulutyömaiden vuoksi. Kuvassa arkistokuva Piispanlähteen alakoulusta.

Kaarinalla on uusi rakennuspäällikkö – jälleen kerran. Tekninen lautakunta valitsi virkaan rakennusinsinööri Jouko Jortikan , joka on työskennellyt Liedon kiinteistöpäällikkönä. Hänen on tarkoitus aloittaa Kaarinassa elokuun puolessavälissä, ja virassa on puolen vuoden koeaika.

Hänen edeltäjänsä oli Kaarinan rakennuspäällikön virassa vain runsaat puoli vuotta. Pitkään jatkuneen kiihkeän rakentamisen kaudella on ollut merkittävä pula rakennusalan osaajista, ja Jortikan edeltäjäkin siirtyi yksityisyritykseen töihin.

Virka oli haettavissa maaliskuussa, ja silloin tehtävään haki vain kaksi henkilöä. Hakuaikaa jatkettiin toukokuulle, ja lopulta virkaa tavoitteli kahdeksan hakijaa. Yksi heistä ei täyttänyt koulutusvaatimuksia.

Lautakunta oli valinnassaan yksimielinen.

Rakennuspäällikkö vastaa Kaarinan kaupungin talojen rakennuttamisesta, rakennusten kunnossapidosta ja kiinteistöhuollosta. Aiemmin virka on ollut nimeltään toimitilapäällikkö ja sitä ennen tilakeskuksen päällikkö. Virkaan oli vaikeuksia saada hakijoita, ja kahdesti uusi päällikkö aloitti työt, mutta työsuhteet päättyivät jo koeajalla. Virka koettiin niin vaativaksi, että sen tehtävät jaettiin syksyllä 2020 kahtia rakennuspäällikön ja palvelupäällikön viroiksi.