Antti Aarnio-Wihuri lahjoitti Turun yliopistolle 500 000 euroa

0
Jukka Kola ja Antti Aarnio-Wihuri yliopistolla lahjakirjan allekirjoitustilaisuudessa kesäkuussa.

Monialakonserni Wihuri Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri lahjoittaa puoli miljoonaa euroa Turun yliopistolle. Kuusistolaisen Wihurin tekemä lahjoitus on suurin yksityislahjoitus, jonka Turun yliopisto on saanut tämänhetkisessä varainhankintakampanjassaan.

Wihurin suku ja Antti Aarnio-Wihuri ovat pitkäaikaisia Turun yliopiston yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Antti Aarnio-Wihuri on Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtori, ja hän on toiminut esimerkiksi Turun yliopistollisen keskussairaalan koulutus- ja tutkimussäätiön varapuheenjohtajana.

– Turun yliopiston merkitys on suuri yhteiskunnan, alueen ja ihmisten hyvinvoinnille. Tuen mielelläni tätä tärkeää työtä, sanoo Aarnio-Wihuri tiedotteessa.

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola kertoo, että yliopistolle kohdennettuja lahjoituksia käytetään yliopiston kehittämishankkeisiin.

Yliopistolle tehdyt lahjoitukset saavat vielä lisäkertoimen valtion vastinrahalla.

Lahjoituksen voi kohdistaa yliopistolle yleisesti tai jollekin koulutusaloista. Yliopistolle tehdyt vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia.