Eija Räsäsen kolumni: Haluatko matkailu­oppaaksi Kaarinaan?

0

Matkailijat ovat palanneet koronavuosien jälkeen. Meitä Kaarinan oppaita tarvitaan.

Kaarina on kiinnostava kotimaan matkailukohde. Suomen Opasliiton tämän vuoden teema onkin ”Hemestra med guiden – Kotomaata oppaan kanssa”.

Kaarinan opasyhdistyksellä on ollut toimintaa jo yli 20 vuoden ajan. Me Kaarinan oppaat olemme Suomen opasliiton auktorisoituja matkailuoppaita.

Nyt olemme työstäneet opaskurssia, ja yhdessä Kaarinan kansalaisopiston kanssa järjestämme syksyllä 2022 alkavan ja kevääseen 2023 kestävän kurssin. Lisäksi Kaarina-talossa on kurssiin kuuluvia, mutta myös muille avoimia yleisöluentoja esimerkiksi paikannimistä sekä Ravattulan Ristimäen kirkosta.

Jotkut tulevat opaskurssille tutustuakseen omaan paikkakuntaansa paremmin, jos ovat vaikka lähiaikoina muuttaneet vasta paikkakunnalle. Toiset haluavat syventää tietojaan ja tutustua historiaan sekä saada tietoa nykypäivästä enemmän. Muutamat haluavat oppia tuntemaan naapurikuntansa nähtävyydet ja tarinat.

Matkailuoppaana toimiminen antaa itsellekin paljon: uusia ystäviä ja kokemuksia, tietoa ja taitoa, monipuolista jatkokoulutusta sekä matkoja.

Itse olen laajentanut opastusreviiriäni vuosien varrella. Lähes 40 vuotta olen eri paikkakunnilla matkailuoppaana toiminut ja suorittanut matkailuoppaan ammattitutkinnon, matkanjohtajakoulutuksen, osallistunut aluekokouksiin ja valtakunnallisille opaskoulutuspäiville. Kun on suorittanut hyväksytysti matkailuoppaan peruskurssin, saa osallistua erilaisiin Suomen Opasliiton koulutuksiin.

Olisitko sinä kiinnostunut opastamaan Kaarinassa? Matkailuopaskurssi alkaa syyskuun alussa Kaarina-talossa. Ilmoittaudu elokuun aikana kansalaisopiston sivuilla.

Oppaan mukana kuulet, mitä näet!

Eija Räsänen

Suomen Opasliiton Lounais-Suomen alue-edustaja

Kaarinan oppaat ry