Häh: Mitä Kuusistonsalmessa tehtiin viime viikolla?

0
Kuvan Kuusistonsalmesta otti Tuula Purmonen Kaarinan Kuvaajista viikko sitten keskiviikkona.

Saaristotiellä Kaarinassa ajavia kummastutti viime viikolla outo, massiivinen hökötys, joka oli majoittunut Kuusistonsalmeen sillan luokse.

Arvattavissa oli, että hökötyksellä on tekemistä sillan tulevan uusimisen kanssa. Vastauksen löytyminen siihen, mitä salmessa tarkalleen ottaen laitteella tehtiin, vaati kuitenkin viranhaltijoiden kesälomien vuoksi monipolvisen soittokierroksen ennen kuin salaisuus ratkesi.

– Kuusistonsalmessa tehdään maaperä- ja merenpohjatutkimuksia. Pohjaolosuhteita selvitetään sillan rakentamista varten, paljasti lopulta Martti Kokoi hankkeen tiesuunnitelman laatineesta Sitowise Oyj:stä.

Käytännössä lautalta käsin on kairattu merenpohjaa, kuten sitä, mitä pohjasta löytyy ja miltä syvyydeltä sekä missä kallio tulee vastaan. Tuloksia Kokoi ei vielä tiennyt.

Mikäli siltahankkeesta on kiinnostunut, kannattaa käydä katsomassa sen tiesuunnitelmaa Väyläviraston verkkosivuilta. Se on nähtävillä 12.8. asti.

– Seuraavana askeleena on rakentamissuunnitelman laatiminen. Yritämme saada sen loppuvuonna valmiiksi, ja jos valtio myöntää rahoituksen, ensi vuonna siltaa saatetaan päästä jo rakentamaan, Kokoi kommentoi.