Häh: Tuleeko Verkakaaren varrelle vankila?

0
Korkeat aidat ovat ilmaantuneet ympäröimään Kaarinantien, Verkakaaren ja Littoistentien välistä kulmausta. Kuvat on otettu Verkakaaren puolelta.

Muutama lukija on ihmetellyt Kaarina-lehdelle Verkakaaren ja Kaarinantien risteyksen lähettyville ilmaantunutta aitarakennelmaa.Paikalle tosiaan rakennetaan korkeaa, tiivistä aitaa, joka ympäröi suuren alueen Kaarinantien ja Verkakaaren kulmauksessa.

Aidat jatkuvat pitkälle Kaarinantien ja Verkakaaren vartta, ja aitojen sisään jää entiseltä pellolta näyttävää aluetta. Erään lukijan heitto, että paikalle tulisi vankila, ei kuulosta täysin kaukaa haetulta.

Selvityskierros paljastaa, että vankilaa ei ole tulossa, vaan 70 uutta omakotitalotonttia. Vuonna 2020 Kaarinantien varteen Verkakaaresta ja Littoistentielle valmistui asemakaava Verkakylän asemakaavan laajennuksen nimellä. Paikalle alettiin viime vuoden puolella rakentaa kunnallistekniikkaa, ja töiden pitäisi valmistua tänä kesänä.

Ihmetystä herättäneet aidat ovat meluaitoja, valistaa Kaarinan kaupungininsinööri Pirkkoliisa Heinonen. Meluselvityksen mukaan liikennemelu ylittää uudella pientaloalueella ohjearvot ilman melusuojausta, ja ratkaisuksi valittiin kolmen metrin korkuiset meluaidat.

Meluaitojen ulkomuoto ei ole miellyttänyt Kaarina-lehteen yhteyttä ottaneiden silmää. Toimittajan silmiin aidat ovat sinällään ihan hauskan näköisiä, mutta niitä on niin massiivisesti, että jonkinlainen vankila- tai tarhavaikutelma on ilmeinen.

Heinonen kertoo, että aitojen malli ja värit ovat samat kuin Turun kehätiellä ja Krossinkaaren kohdalla olevissa meluvalleissa. Myös jälkimmäisten ulkonäkö oli herättänyt kaarinalaisissa ihmetystä sen verran paljon, että Kaarina-lehti kirjoitti niistä pari vuotta sitten.