Harvaluodossa oli ison vahingon ainekset

0
Harvaluodon grillikatoksessa näkyy tulipalon jäljet.

Harvaluodon virkistysalueen grillikatos sytytettiin palamaan lauantaina kuuden aikaan aamulla. Harvaluodon uimarannan valvoja ja Harpin kiskan pitäjä Seppo Seppälä kertoo, että katoksessa oli viettänyt aamuyöllä aikaa viiden nuoren porukka, joka oli tullut paikalle autolla. Kun he lähtivät joskus ennen kuutta, eräs karavaanarialueella majoittunut rouva heräsi siihen, että katoksessa löivät liekit katolle asti.

Grillikatoksen lähellä on rantasauna, telttailualue ja karavaanarialue.

– Onneksi karavaanarit olivat ripeänä ja alkoivat sammuttaa tulta. Siinä oli suuri riski, että palo olisi levinnyt nopeasti maastoon. Maa on ihan hirveän kuivaa, kertoo Seppälä.

Telttailemassa olleen perheen mukaan noin viiden henkilön joukko oli saapunut paikalle kahden aikaan yöllä. Erityisempää meteliä tai muuta häiriötä joukko ei aiheuttanut.

Paikalle rientäneet karavaanarit onnistuivat taltuttamaan palon, eikä soittoa pelastuslaitokselle tarvittu.

Poliisille tehtiin rikosilmoitus ja Seppälä toivoo, että tekijät selviävät. Katos kärsi vaurioita, mutta grilliä on voitu käyttää.

– Olen kyllä käynyt aina erikseen sammuttamassa vielä hiilloksen.

Hän muistuttaa, että tulen kanssa pitää olla nyt erityisen varovainen. Tupakan tumpitkin voivat jäädä kytemään.

– Nythän on tullut voimaan säädökset, joiden mukaan esimerkiksi uimarannoillakaan ei saa tupakoida. Silti jotkut närkästyvät kun heitä siitä muistuttaa, ja tumppaavat sätkän kuivaan maahan. Tuntuu ettei tajuta miten rutikuivaa on, Seppälä vielä muistuttaa.