Ideoi kaupungin rahoilla

0
Kaipaatko lähileikkipuistoon uusia leikkivälineitä? Puuttuuko kotikatusi varrelta penkit? Asukasbudjetoinnin kautta voit esittää ideasi alueen kehittämiseen.

Kaarinan kaupunki kerää asukkailta ideoita, mihin kaupungin rahoja pitäisi käyttää. Osallistuva asukasbudjetointi toteutetaan Kaarinassa toista kertaa.

Asukkaat voivat antaa ideoita rahan käyttämiseksi omalla asuinalueellaan tai muualla Kaarinassa.

Ehdotusvaihe on käynnissä ja jatkuu 4. syyskuuta saakka. Oman ideansa voi jättää kaupungin sähköiseen palautepalveluun tai palvelupisteisiin.

Ehdotusvaiheen jälkeen ideat käydään läpi ja niistä valitaan toteuttamiskelpoiset ideat äänestykseen. Asukkaat äänestävät valittuja ehdotuksia ja eniten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan.

Vuodelle 2022 rahaa on käytössä yhteensä 50 000 euroa. Kaupunki on jaettu viiteen alueeseen: keskusta, Piispanristi, Littoinen, Piikkiö ja Kuusisto. Jokaisella alueella on käytössään siis 10 000 euroa.

Budjettia on nostettu, sillä vuosi sitten rahaa oli käytettävissä runsaat 3 000 euroa aluetta kohti. Viime vuonna asukasbudjetoinnin kautta hankittiin muun muassa roska-astioita ja pesäpönttöjä liito-oraville.