Jääkiekkotähdet Kaarinan jäähallilla – ”Tulimme hakemaan nimmareita ja osoittamaan tukea HC Indians Kaarinalle”

0
Kolmevuotias Väinö ja seistemänvuotias Vilma olivat innoissaan saamistaan nimikirjoituksista ja ottelun tunnelmasta. Heidän isänsä Jarno Mariakangas kertoo, että penkkiurheilu on koko poppoon mielestä mukavaa.

– Pärssinen tekee tänään varmasti tosi monta maalia, ennustaa juuri idoliltaan nimikirjoituksen saanut kahdeksanvuotias Alex Wiss.

Wiss hymyilee leveästi ja esittelee paitaa, jossa on signeerauksia.

Kaarinan jäähallilla järjestettiin viime perjantaina jääkiekkotapahtuma, jossa oli paikan päällä NHL-tähtiä. Kaarinaan saapuivat esimerkiksi tuoreet Stanley Cupin voittajat Artturi Lehkonen sekä Mikko Rantanen. Tapahtumaan osallistuivat myös muun muassa Kaapo Kakko, Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen.

Tele1 Areenalla järjestetty tapahtuma Monsterimonni All Stars vastaan HC Indians Kaarina loppuunmyytiin, ja hallille saapui noin 530 katsojaa ja kannattajaa. Tapahtumaan osallistui etenkin lapsiperheitä.

Idolit innostavat lapsia urheilun pariin

Porottavasta auringosta ja varjon puutteesta huolimatta Kaarinan jäähallin edestä mutkitteli pitkä jono ihmisiä.

Jääkiekkostarat jakoivat ennen pelin alkua nimikirjoituksia.

Jonossa maltettiin odottaa hymyissä suin. Monet olivat saapuneet tapaamaan idoleitaan.

Hallissa pelin aikana tunnelma oli kannustava ja yleisö oli pelin hengessä mukana. Suosionosoituksia sateli onnistuneista suorituksista kentällä.

– Näin kuumana päivänä on mukava viilentyä jäähallin katsomossa, peliä lastensa kanssa seurannut Jarno Mariakangas heittää.

Kuten arvata saattaa pelissä, jossa toisen joukkueen kokoonpanossa pelaa koko Suomen parhaimmat, peli päättyi 8–1 Monsterimonni All Stars -joukkueelle.

HCIK:n kesälomailevaa toiminnanjohtajaa tuurannut Jesse Virtanen kertoo, että tapahtumalla kerätyt varat menevät kauden kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi pelimatkat ja jäävuorot ovat yksiä kulueriä.

– Tapahtuman tarkoituksena varainkeruun lisäksi oli tuoda kaarinalaista jääkiekkoa paikallisten tietoisuuteen, kertoo Virtanen. Hän kokee, että tapahtuma oli onnistunut kummankin tavoitteen osalta.

Tapahtuman ideoinnin takana on HCIK:n uusi päävalmentaja Jonne Virtanen, joka ei terveydellisistä syistä päässyt itse tapahtumaan paikan päälle.

Rankka, mutta riemukas matka voittoon

Stanley Cupin voittaneessa joukkueessa pelanneet Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen olivat iloisia Kaarinan jäähallilla järjestetystä tapahtumasta. Heistä on sydäntä lämmittävää kohdata faneja.

Lehkonen ja Rantanen ovat selvinneet Stanley Cup voiton synnyttäneestä suurimmista tunneryöpyistä ja pohtivat tätä vastikään koettua.

– Jälkikäteen muistellessa on vasta käsittänyt, miten pitkä ja raskas matka voittoon oli, Lehkonen toteaa ja Rantanen nyökkäilee.

Jotta NHL-pelien väleissä on palauduttu, kaksikko kertoo kehitelleensä rutiineja rentoutumiseen.

– Tärkeintä on, ettei ylimieti ja jumitu oman pään sisään, sanoo Rantanen.

Molempien mielestä Kaarinan jääkiekkotapahtuma oli hyvin toteutettu. Haastattelun päätyttyä Rantanen huikkaa vielä Kaarina-lehdelle, että Kaarina on kiva kesäkaupunki.