Kakkuja jäähallin keittiössä: Mitä kuuluu sotaa paenneelle Alla Akkaselle?

0
Kaarina-lehti haastatteli ukrainalaista Alla Akkasta (kuvassa ylh.) huhtikuussa. Alla asuu lastensa kanssa Piikkiössä Leena Hannulan kotona. Naiset ovat toisilleen sukua Allan isoäidin kautta.

Kaarina-lehti kertoi huhtikuussa ukrainalaisesta Alla Akkasesta , joka pakeni lastensa kanssa sotaa sukulaistensa luokse Piikkiöön. Lehtijutussa Alla kertoi haaveilevansa, että voisi hyödyntää täällä ammattitaitoaan ja leipoa konditoriatuotteita tilauksesta. Akkasella on kotikaupungissaan Dniprossa konditoria.

Leipominen ei ole jäänyt vain haaveeksi, sillä Alla on jo parin kuukauden ajan ottanut vastaan tilauksia. Tuttujen ja tuntemattomien ihmisten avulla on ollut tässä suuri merkitys. Kontaktien avulla Kaarinan jäähallin tyhjillään oleva keittiö saatiin järjestettyä hänen käyttöönsä. Heirol Oy taas lahjoitti naiselle merkittävän määrän keittiö- ja leipomistarvikkeita, joiden avulla toiminta saatiin käyntiin.

– Tarvikkeita on saatu paljon myös yksityishenkilöiden lahjoitusten avulla, lahjoituksina on saatu esimerkiksi uusi uuni ja jääkaappipakastin. Tieto tarvittavista välineistä on kulkenut puskaradion ja omien kontaktiemme kautta. Tutut ja tuntemattomatkin ihmiset ovat olleet uskomattoman avuliaita.

Allan kakkuihin voi tutustua Facebookissa Allan kakkuja ukrainalaisittain -sivulla. Apuna tilausten vastaanottamisessa toimii kaarinalainen Mari Hannula , joka auttoi myös tämän haastattelun tekemisessä.

– Tilauksia on tullut tasaiseen tahtiin, mutta enemmänkin on mahdollisuutta leipoa. Esimerkiksi heinäkuu näyttää varsin hiljaiselta, Hannula kertoo.

Tilanne Allan kotimaassa Ukrainassa on edelleen vakava ja surullinen. Allan mies jäi kotikaupunkiin Dniproon muun perheen lähtiessä Suomeen. Hän ei ole toistaiseksi joutunut taisteluihin, mutta perheen tuttuja on rintamalla.

– Venäjä tuhoaa koko maan. Iskuja tehdään tällä hetkellä paljon siviilikohteisiin, myös kotikaupunkiimme on isketty. Rautateitä ja lentokenttä on tuhottu Dniprossa.