Karavaanialueella iloitaan viilenevästä kesäsäästä

0

Tämä kesä on Marja-Leena Peltoselle (kuvassa vasemmalla) jo seitsemäs, jonka hän viettää asuntovaunussaan Harvaluodossa. Kristina Mäkelä on päätynyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa vaunuineen Harvaluotoon. Naisten välissä läähättää Peltosen Zorro-koira.

Karavaanarit ovat saapuneet leirintä-alueelle jo toukokuun alussa. He suunnittelevat asustelevansa siellä jopa syyskuuhun saakka.

Mäkelä on ollut erittäin tyytyväinen Harvaluodon karavaanialueeseen. Ainoastaan parkkipaikan hiekkapöly on vähän häirinnyt. Päivinä, joina rannalle on ollut tungokseksi asti väkeä, hiekkatomu on pöllyttynyt ilmaan. Jos tuuli on sattunut suuntaamaan ikävästi, hiekkapöly on puhaltunut vaunujen sekaan.

Hellelukemat ovat kohonneet hurjan korkeiksi, mutta Peltosen ja Mäkelän mukaan asuntovaunuissa kuumuus on pysynyt hyvin kurissa. Molemmat ovat kuitenkin mielissään siitä, että sää näyttää viilenevän loppuviikolla.

– Ei haittaisi pukea pitkää paitaa ylle tai vetää villasukkia jalkaan, Mäkelä toteaa.

Kuuman päivän viilennyskonsteja karavaanialueella ovat varjoon hakeutuminen ja veden juominen. Myös aivan alueen vieressä sijaitsevan Harvaluodon uimarannan merivesi virkistää.

Peltosella on tällä viikolla leirintä-alueen isännän rooli. Isäntäviikko toimii niin, että jokainen pääsee vuorollaan päävastuuseen. Isännän vastuualueisiin kuuluu vessojen, suihkun ja salin siivous, nurmikonleikkuu sekä alueelle saapuvien vieraiden karavaanarien vastaanotto.