Kaupunginarkkitehti valittiin kolmen hakijan joukosta

0

Kaarinan uudeksi kaupunginarkkitehdiksi on valittu arkkitehti Taina Riekkinen . Riekkinen on työskennellyt kaavoitusarkkitehtina Turun kaupungilla ja aloittaa työnsä Kaarinassa lokakuussa.

Viime keväänä haettavana olevaan virkaan tuli vain kolme hakemusta, vaikka hakuaikaa jatkettiin kertaalleen. Valintatyöryhmä kutsui hakemusten perusteella haastatteluun kaksi hakijaa ja heille teetettiin myös soveltuvuusarviointi. Työryhmä oli valinnasta yksimielinen.

Kaupunginarkkitehti palkataan viime vuoden lopussa irtisanoutuneen yleiskaava-arkkitehdin tilalle. Yleiskaava-arkkitehdin nimike päätettiin vaihtaa kaupunginarkkitehdin viraksi, joka vastaa paremmin työn sisältöä.

Tehtävään sisältyvät maankäytön ja elinvoiman vastuualueen esimiestehtävät ja kaavoitusyksikön vetovastuu. Lisäksi kaupunginarkkitehti vastaa niin omana toimintana kuin konsulttityönä tehtävistä asemakaavoista sekä huolehtii maankäyttösopimuksista yhdessä kaupunkikehitysjohtajan ja paikkatietopäällikön kanssa. Viran tehtäväkohtainen palkka on 4 628 euroa kuukaudessa.