Kesäkisa: Kenelle nämä lomasuunnitelmat kuuluvat?

0
Arkistokuva persoonallisista matkalaukuista.

Kaarina-lehti kyseli, miten Kaarinan katuja tallaavat ihmiset aikovat viettää kesälomaansa.

Kesälomailijat ja heidän lomasuunnitelmansa ovat kuitenkin sikin sokin sekaisin. Tehtävänäsi on yhdistää suunnitelma ja henkilö.

Vinkki! Katso kuvia tarkkaan, niistä saattaa löytyä vihjeitä. Oikeat vastaukset löytyvät jutun lopusta.

A) Autolla Kööpenhaminaan

”Arkena olemme aktiivisia esimerkiksi liikunnan parissa. Meillä oli vaimoni kanssa kesän alussa vapaata töistä. Kesäloman päätehtävä oli ottaa rennosti. Autoreissu Kööpenhaminaan oli juuri sitä, mitä toivoimme: rentouttavaa.”

B) Saarimökkeilyä ja Saksan reissu

”Tänä kesänä olemme käyneet suvun kanssa Porvoossa saarimökillä. Serkkujen kanssa uiminen ja saunominen on siellä mukavinta. Viikon päästä lähdemme perheen kanssa Saksaan. Olen opiskellut vuoden saksan kieltä ja odotan innolla, että pääsen kokeilemaan kielitaitoani.”

C) Kesäarkea

”Minulla on koko kesä vapaata töistä. Olemme käyneet paljon mummilassa, Kupittaan ja Kaarinan liikennepuistoissa ja kalastamassa. Seitsemän- ja kahdeksanvuotiaat poikani pelaavat jalkapalloa, heidän pelejänsä on mukava seurata. Meillä on myös vuoden ikäinen lapsi, joten rutiinit, kuten päivittäiset kävelyt ja unirytmit, ovat tärkeässä roolissa.”

D) Jalkapalloa Italian rannoilla

”Kesän kohokohta oli matka Italiaan perheen kanssa. Reissuviikko vietettiin Genovassa ja Milanossa. Parasta oli futiksen pelaaminen hiekkarannoilla. Lähdemme ehkä vielä loppukesästä Ruotsin-reissulle.”

E) Kojuilla kiertelyä

”Tulin tekemään pienen kesäreissun Paraisille. Miljöö on siellä kuvankaunis. Turkuun ja Kaarinaan houkuttelivat torit. Kojujen kiertely on mielestäni erittäin mukavaa. Naantalissakin tuli käytyä ihastelemassa vanhaakaupunkia. Lapsien ollessa vielä pieniä Naantalissa vetonaulana toimi Muumimaailma.”

F) Kotimaanmatkailua ja sävellyksiä

”Suunnitelmissa olisi mennä risteilylle. Muuten kotimaanmatkailu on tämän kesän juttu. Kohteina esimerkiksi Helsinki ja Porvoo, joista löytyy edelleen uutta nähtävää ja koettavaa, vaikka kaupungeissa on tullut käytyä paljon. Kotonakin on hyvä olla. Mukavaa saada kotistudiossa sävellyshommia valmiiksi.”

Oikeat vastaukset: 1E, 2C, 3D, 4A, 5B, 6F