Kolme poimintaa kalenteriin: Piispanhiippa on hukassa ja kokeile kehräämistä

0
Kehrääminen vaatii harjoittelua.

Kaarina-lehti poimii viikoittain Kaarinan tapahtumatarjonnasta kolme kiinnostavaa vinkkiä.

 

LINNANRAUNIOT Missä on piispanhiippa? Kuusiston linnanraunioiden VR-kahvilassa näytetään heinäkuussa perjantaisin runsaan puolen tunnin mittaista elokuvaa Hiippaa palauttamassa. Samanaikaisesti ei pääse katsomaan piispanlinnan 1522-esityksiä, mutta elokuva perustuu linnasta tehtyyn virtuaalimalliin. Hiippaa palauttamassa 15.7., 22.7. ja 29.7. klo 17. Maksuton.

KUVISPAJAT Lapset ja nuoret pääsevät tekemään salapoliisityötä kasvien tunnistamisessa tulevana perjantaina. Kaarina-talolla pidetään kuvispaja urbaaneista kasveista. Lisäksi kaupungin nauorisotyön Nugipagu-pakettiautossa tehdään peiliomakuvia. Kuvispajat Nugipagussa to 14.7. klo 16–20 sekä Kaarina-talolla pe 15.7. klo 10–14. Nugipagun sijaintia voi seurata Instagramista. Maksuttomia tapahtumia.

VANHAT TYÖMENETELMÄT Kokeile kehrätä rukilla ja värttinällä tai katsele, miten luonnonkuiduista syntyy lankaa. Kuusiston Taidekartanolla järjestetään kehruuviikonloppu. Kehruutapahtuma 16.7. klo 13–17 sekä 17.7. klo 13–19. Maksuton.