Löytyykö onni onkimalla? – Perheille järjestetään kalastuskursseja ympäri Varsinais-Suomea

0
Viime viikonlopun kalastustapahtumassa väkeä riitti laiturin täydeltä.

Tulevana viikonloppuna lapsiperheet kerääntyvät Kaarinan Voivalanrannalle kalastamisen merkeissä.

Kalastuskursseilla pääsee kokeilemaan onkimista, heittokalastusta ja katiskalla kalastusta. Kursseilla opetetaan kalastustekniikoiden lisäksi kalojen tunnistusta sekä kalojen käsittelyä.

Kurssit on suunnattu kouluikäisille lapsille. Aikuisen tulee osallistua lapsen kanssa, koska tapahtumissa ollaan veden äärellä. Osallistuminen on ilmaista ja kalastusvälineet saa lainaan järjestäjiltä.

Kalastuskurssit ovat osa Länsi-Suomen kalatalouskeskuksen Koko perhe kalastamaan -hanketta. Kursseja järjestetään ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa.

Hankkeen on tarkoitus opastaa lapsiperheitä kalastusharrastuksen pariin sekä edistää kalan käyttöä ruokana. Avustusta hankkeeseen on saatu kalastonhoitomaksuvaroista Varsinais-Suomen ELY- keskukselta.

Rentouttavaa ravinnonhankintaa

– Kalastus on luonnossa liikkumisen perusta, kurssien vetäjä Jonna Tähtinen toteaa.

Luonnossa liikkumisen ja luonnonantimista nauttimisen takaavat jokamiehenoikeudet. Jokamiehenoikeuksiin kuuluu kalastus.

Tähtisen mielestä itse kalastaminen on rentouttavaa. Kalastus on ikään kuin ruokaa sielulle ja kala taas hyvä ravinnonlähde keholle.

Tähtinen opettaa kursseilla kalan hyödyntämisestä ravinnoksi. Käsittelyyn kuuluu tainnutus, verestys sekä säilytys.

Opetuksessa merkittävä arvo eli kestävä kalastus näkyy kaikessa toiminnassa.

– Yli oman tarpeen ei tule kalastaa, ja kalaa sekä ympäristöä tulee aina kunnioittaa, sanoo Tähtinen.

Tämän viikonlopun kurssit ovat jo täynnä. Kahdelle viimeiselle kurssille ehtii vielä ilmoittautua. Ne järjestetään lauantaina 23.7. ja sunnuntaina 24.7. Naantalissa Ruonanrannalla kello 10 sekä Turussa Halistenkoskella kello 15:30. Kalastuskursseille voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen jonna.tahtinen@kalatalouskeskus.fi.