Merdan Mahmud vaihtoi lennossa KaaPon päävalmentajaksi – “Pelaajien peruskunto on ollut KaaPossa aika heikko”

0
– Ennen kaikkea haluan rakentaa tulevaisuutta, jossa omat juniorit ovat vahvasti edustusjoukkueessa mukana, ynnää KaaPon tuore päävalmentaja Merdan Mahmud.

Viime viikolla KaaPo kertoi rekrytoineensa uuden päävalmentajan, 34-vuotiaan Merdan Mahmudin. Hänet palkattiin Pasi Läpisen tilalle, joka irtisanottiin kesäkuussa. Mahmudin kanssa on solmittu 2,5 vuoden sopimus, ja hän siirtyi KaaPoon FC Inter Turusta.

Merdan Mahmud, edeltäjäsi irtisanottiin KaaPon edustus­joukkueen kehnon menestyksen vuoksi. Mitä aiot tehdä toisin?

– Saada joukkuehengen ja poikien peruskunnon paremmaksi. Meillä on tällä kaudella miesten Kakkosessa kymmenen peliä jäljellä, ja teemme kaikkemme, että pysymme sarjassa. Poikien asenne on hyvä, mutta moni asia on hajallaan.

Esimerkiksi poikien peruskunto on aika heikko. He eivät jaksa pelata koko peliä kunnon intensiteetillä. Ilmapiirissä panostetaan siihen, että ei menetetä malttia ja säilytetään pelihuumori. Pelaajien itseluottamusta ja pelirohkeutta täytyy kasvattaa.

Olemme jo saaneet ekat treenit ja ottelun pelattua. Peli-ilme, asenne ja joukkuehenki on selvästi mennyt parempaan.

Itselleni oli kunnia päästä KaaPon päävalmentajaksi. Olen seurannut kauan KaaPon junioritoimintaa, ja täällä tehdään hyvää työtä. Junnut ovat kuitenkin siirtyneet usein eteenpäin muihin seuroihin. Haluan vaikuttaa siihen, että oma edustus tarjoaisi junnuille kunnon mahdollisuuden kehittyä.

Tulit KaaPoon FC Interistä, jossa olit 13–17-vuotiaiden vastuuvalmentaja. Nyt siirryt valmentamaan aikuisia. Onko aikuisten valmennus sinulle tuttua?

– Kyllä, olen valmentanut aikuisia TuTossa kolmosdivarissa ja ÅIFK:lla nelosdivarissa.

Koen, että oma juniorivalmennustausta tukee työtäni miesten edustusjoukkueessa. Hyvät junnut eivät kasva puussa, ja uskon, että saan tuettua sitä, että he saavat otettua askeleen oman seuran aikuispelaajien joukkoon.

Kesken kautta on usein vaikea saada rekrytoitua uusia valmentajia. Miksi sinä olit vapaana?

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että FC Inter päästi minut KaaPoon, vaikka tämä oli kesken kautta vaikeaa ja minulla on ollut FC Interissä iso rooli. Seura kuitenkin halusi tukea valmentajapolkua, kun minulle tarjoutui hyvä paikka päästä eteenpäin.

KaaPon tarjous oli paras tarjous, mitä Turun alueella voi saada. Minulle on tullut Turun ulkopuolelta tarjouksia, kuten Uudeltamaalta, mutta olen perheen vuoksi halunnut jäädä tänne.

Olen pitkään odottanut mahdollisuutta päästä valmennusuralla eteenpäin, ja olen hakenut myös UEFA:n koulutukseen.

FC Inter ja Kaapo ovat kilpailijat. Havittelevatko seurat nyt muutakin yhteistyötä?

– Kyllä. Esimerkiksi pelaajavaihdosta ollaan keskusteltu FC Interin ja KaaPon välillä. Haluaisimme tehdä enemmän yhteistyötä koko Turun alueen joukkueiden kanssa.

Nimesi on toistaiseksi aika tuntematon. Mistä sinut kannattaisi tuntea?

– Olen tosiaan ollut Turun alueella aika piilossa, vaikka olen 15 vuotta tehnyt menestyksekästä valmennustyötä ja valmentanut pitkälle päässeitä joukkueita ja maajoukkuepelaajia. Fokukseni on ollut kentällä, ja toivon, että se puhuu puolestaan.

Parasta mainosta on työ itse, se, mitä tehdään kentällä. Katsomaan voi tulla vaikka seuraavassa kotiottelussa 5.8., kun KaaPo pelaa SalPaa vastaan. Pojat tarvitsevat nyt kaiken tuen, joten toivon, että kaikki kaarinalaiset tulevat kannustamaan.

Merdan Mahmud

  • Pelannut jalkapalloa 4-vuotiaasta.
  • Valmentanut yhteensä 15 vuotta ÅIFK:ssa, Turun Kisa-Veikoissa, TPS:ssa, TuTossa ja FC Interissä, viimeksimainitussa kuusi vuotta.
  • Peliura loppui A-junnuissa loukkaantumisiin. Ongelmia aiheutti erityisesti polvi, josta meni kolmesti eturistiside.
  • Koulutuksena liikunnanohjaajankoulutus urheiluopistossa Tampereella.
  • Töissä Turun kaupungilla kerhonvetäjänä.
  • Asuu Turussa, kotoisin Kurdistanista ja tuli vuonna 1996 Suomeen.
  • Perheenä puoliso ja kaksi alle kouluikäistä lasta.