Neljänsiä rokotuksia saa elokuussa kanta-Kaarinasta – Kaarinan terveyskeskuksessa nyt paljon ruuhkaa

0
Arkistokuva koronarokotuksista.

Kaarinassa aloitettiin viime viikolla neljänsien rokotusten antaminen myös alle 80-vuotiaille. Tällä hetkellä vuorossa ovat kaikki yli 70-vuotiaat.

Arviona on, että parin viikon päästä alkaa vapautua rokotusaikoja myös yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille. Vasta heidän jälkeensä on kaikkien yli 60-vuotiaiden vuoro.

– Rokotukset ovat käyneet hyvin kaupaksi, iloitsee avosairaanhoidon ylilääkäri Eevi Heliö Kaarinan terveyskeskuksesta.

Kaupunki palkkaa rokottajia kuntarekryn avulla, josta keikkatyöntekijät voivat valita itselleen sopivat vuorot. Aikoja on avattu sitä mukaan kuin rokottajia on saatu rekrytoitua. Isoa työntekijäryntäystä ei parhaalla kesäloma-ajalla ole ollut, mutta esimerkiksi ensi viikolle oli vielä vapaita rokotusaikoja Kaarina-lehden mennessä painoon.

– Rokotuspaikkana on edelleen Piikkiön terveysasema, mutta 8.8. rokotukset siirtyvät takaisin Oskarintalolle eli Kaarinan virastotalolle, Heliö vinkkaa.

Kaarinan terveyskeskuksen koronarokotuksia käsittelevältä verkkosivuilta voi seurata, milloin oma rokotusryhmä avautuu. Oma rokotusaika kannattaa varata ensisijaisesti verkossa. Heliö muistuttaa, että soittamalla ei ole tarjolla enempää aikoja tai tietoja kuin verkkosivuilta on saatavissa.

Kaarinan terveyskeskuksessa on tällä hetkellä kova pula hoitajista kesälomien ja yllättävien poissaolojen vuoksi, ja sijaisia on vaikea saada. Varsinkin puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet pahasti eikä saman päivän aikana välttämättä pystytä soittamaan takaisin. Tiimiesimies Hanna Pokela arvelee, että tilanteen pitäisi helpottua jonkin verran kesälomakauden loputtua. Hän toivoo, että tällä hetkellä terveyskeskukseen otetaan yhteyttä vain välttämättömimmissä asioissa.