Pahimus: Sananvapauden shoppailua

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Elon Musk halusi tehdä Twitteristä maailmanlaajuisen sananvapauden alustan. Aika jännä. Oikeastihan Twitter on alusta öykkäröinti- ja pilkkavapaudelle.

Suomessa Journalistin ohjeisiin sitoutuneet ajankohtais- ja uutismediat puoltavat sananvapautta. Pitäisikö Pahimuksen vinkata Muskille, että Kaarina-lehden hintalappu tuskin lähentelee Twitterin 41 miljardia euroa ja sananvapauden tasokin on huomattavasti parempi?

Nyt Twitter-kauppa kuitenkin kaatui. Musk epäili Twitterin valehdelleen. Mistä asiasta? No, valehtelevien käyttäjien määrästä.

Jos Musk ei saa vakuutettua tuomaristoa valheiden haitallisuudesta, pulmasta pääsee maksamalla Twitterin hinnan. Mikä onnenpotku, että kyseessä on maailman rikkain mies.

Muskin omaisuudella Twitterin saisi ostettua noin kuusi kertaa. Mitä muita alustoja Muskin pitäisi lähteä shoppailemaan? Sananvapaudelle tekeekin hyvää, että yksi mies on kaikkien sosiaalisen median postausten taustalla.

Kauppa on nyt oikeudessa. Musk osoitti mieltään oikeusrumbasta twiittaamalla kakkaemojin. Olisi Pahimuksellakin samat fiilikset, jos 41 miljardin euron lasku roikkuisi ilmassa.