Pahimus: Turha Vamma

0

Varsinais-Suomen uudelle hyvinvointialueelle keksittiin nimi: VARHA. Muutama päivä myöhemmin tästä sukeutui nimikiista, koska ei huomattu tarkistaa, että nimi on jo käytössä, nimittäin sukunimenä.

Ei hätää, Pahimus keksi vaihtoisia nimiehdotuksia. Varhahan ei oikeastaan tarkoita mitään toisin kuin vaikkapa VAPINA tai VAMMA, jotka olisivat nimenä huomattavasti mieleenvainuvampia ja liittyisivät oleellisesti terveydenhuoltoon.

VARMA taas antaisi ihmisille sen vaikutelman, että nyt ollaan osaavissa käsissä. Tosin antaisiko se terveyspalveluista liiankin myönteisen kuvan ja aiheuttaisi potilasryntäyksen. Ehkä HARHA olisi kuitenkin turvallisempi, ettei tule luvatuksi liikoja?

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on nimenä kamalan pitkä ja hankala. Selkeämpää olisi puhua Turun hyvinvointialueesta eli TURHAsta. Pirkanmaan hyvinvointialue voisi mielellään olla PERHANA.