Ammeita löytyy joka lähtöön ja myyjien määrä lisääntyy. Parhaassa tapauksessa malleja voi koekylpeä, ja jos uinti kuntoilumuotona on kiinnostava, löytyy myös vastavirta-altaita, nekin hierovilla toiminnoilla varustettuna.
– Rentoutuminen ja arjen luksus lienevät suurimmat syyt poreammeiden hankintaan. Osa asiakkaista arvostaa porealtaan vesihierontaominaisuuksia fyysisestä harjoittelusta palautumiseksi, kertoo Maria Tanhuanpää kaarinalaisesta AuraSpa-yrityksestä
Porealtaiden myynti on Tanhuanpään mukaan kasvanut räjähdysmäisesti korona-aikana. Toisaalta maailmantilanne on tuonut haasteita toimitusten viivästyttyä.
Vesihierontaa ja helppohoitoisuutta
Yritys myy ulkoporealtaita, uima-altaita ja vastavirta-altaita ja -laitteistoja. Ilmaporeita altaat eivät niinkään tuota, etenkin kun altaat ovat usein ympärivuotisessa käytössä, jolloin kylmä ilma jäähdyttäisi kylpyvettä. Hierontaominaisuudet ovat haettu lisäarvo lämmön ohella.
Nykyiset ulkoporealtaat ovat helppokäyttöisiä ja usein ympärivuotisessa käytössä. Kylpijän toiveet ja tarpeet määrittelevät altaan koon ja ominaisuudet. Perhepiirissä kylpevällä on erilaisia toiveita altaan suhteen kuin esimerkiksi yrityksillä, jotka hankkivat altailta mökille virkistyskäyttöön. Pihan tai käytettävän tilan koko määrittelee myös sopivan altaan koon.
Porealtaissa iso hintahaitari
Tanhuanpää suosittelee altaan ostajia tulemaan aina paikan päälle tutustumaan ja koeistumaan altaita. Kyseessä on kuitenkin merkittävä sijoitus, jonka pitäisi kestää ainakin kymmenen vuotta.
Jos käyttäjä on pitkä, on syytä varmistua, että kylmälläkin säällä hartiat peittyvät. Pelkästä kuvasta asian toteaminen voi olla haasteellista. Suomen olosuhteissa kannattaa ottaa perusteellisesti selvää myös altaan eristyksestä.
Ulkoporealtaiden hinnat liikkuvat 4 000–16 000 euron välillä. Lisäkuluja tulee sähkökytkennöistä, kuljetuksesta ja altaan hoidossa tarvittavista kemikaaleista.
Altaat täytetään puutarhaletkulla. Kannattaa myös miettiä, miten allas siirretään toivottuun tilaan, ja millaisia järjestelyitä se vaatii.
– Mitään vuosihuoltoa altaat eivät tarvitse: suodatin pestään säännöllisesti. Hoitoon tarvittavat kemikaalit ovat joko perinteistä klooria, happi- tai bromitabletteja tai uutuutena entsyymipohjainen vedenhoitovalmiste. Kun vertaa tilannetta kymmenen vuoden takaiseen, jolloin aloitimme, niin kehitys on ollut suurta, Tanhuanpää kuvailee.
Vesihierontaominaisuudet ja suuttimet ovat häneen mukaansa kehittyneet, samoin kuin altaiden ulkonäkö.
– Puuverhous on muuttunut alumiiniverhoiluksi ja tyyli on muuttunut paljon. Kehitys tavoittelee myös energiatehokkuutta, muun muassa eristystä parantamalla, sanoo Tanhuanpää.
Ostaja, mieti näitä
Tule paikan päälle testaamaan. Koeistu allas riippumatta siitä, mistä sen ostat. Tutustu kaikkiin ominaisuuksiin, selvitä eristykset, huolto ja takuu. Liian isoa ei voi ostaa, mutta mieti sijoituspaikka ja millaiseen käyttöön allas tulee Palveleva liike auttaa määrittelemään sopivan ratkaisun
Lähde: Maria Tanhuanpää