Sirkus saapuu Harvaluotoon

0
Sirkusteatteri Aura Companyn duo Emma ja Maku esittävät uuden sirkusesityksen Perillä Kesäkahvila Lempissä.

Harvaluodossa on luvassa lauantaina sirkushuveja, kun Circus Duo Emma ja Maku saapuvat esiintymään Kesäkahvila Lempiin.

Kaksikko vetää sirkustyöpajan, jonka osallistujat pääsevät opettelemaan sirkustemppuja erilaisilla välineillä. Ammattilaisten ohjauksessa pääsee kokeilemaan esimerkiksi keiloja, vanteita, diaboloja sekä lautasia.

Tunnin mittaisen työpajan jälkeen nähdään duon uusi sirkusesitys Perillä . Kyseessä on hauska tarina kahdesta sirkustaiteilijasta, joiden matka on täynnä kommelluksia ja yllätyksiä. Sekä työpaja että esitys sopivat koko perheelle.

Tapahtuman järjestää Harvaluoto-seura ja Kaarinan kulttuuritoimi Kesäkahvila Lempissä Harvaluodon koulun pihalla. Kahvilassa järjestetään kesän mittaan paljon erilaisia tapahtumia. Sirkuspäivän lisäksi heinäkuulle on ainakin tiedossa ukulele-työpajoja ja niittyjoogaa. 

Kahvila auki viidettä kesääKesäkahvila Lempi on toiminut vuodesta 2018 saakka Harvaluodon vanhan koulun pihapiirissä.

Parin viime vuoden aikana kahvilaa on laajennettu, joten nyt istumapaikkoja löytyy entistä useammalle.

– Korona-aikana halusimme laajentaa, että täällä olisi enemmän tilaa. Sisätilaan on nyt tullut puolet lisää tilaa ja terassejakin laajennettiin, yrittäjä Mia Peltola kertoo.

Peltola pyörittää kahvilaa kahdestaan miehensä kanssa. Kahvila on kesällä auki lauantaisin ja sunnuntaisin.

– Aikaisempina kesinä meillä on ollut kokkina jompikumpi pojistamme, mutta nyt he ovat töissä muualla. Satunnaisesti tulevat toki auttelemaan, Peltola kertoo.

LelunäyttelyTänä kesänä kahvilassa avautui uutuutena Oi niitä aikoja – vanhat lelut ja kapistukset -kesänäyttely, jossa esillä on nimensä mukaisesti vanhoja leluja sekä muita vanhoja esineitä. 

– Olen ollut Espoon lelumuseolle tekemässä lelunäyttelyä osana kulttuurihyvinvoinnin opintojani ja sitä kautta minulle kertyi näitä leluja. Nyt oli kiva saada näitä esille, Peltola kertoo.

Osa vanhoista esineistä on löytynyt Harvaluodon koulun kätköistä, mikä toimii nykyisin perheen kotina.

– Tämä Korona-kahvipaketti löytyi talon alta juuri koronavuonna, Peltola ihmettelee.

Hän toivoo, että lelunäyttely voisi toimia eri sukupolvien yhdistäjänä.

– Täälläkin käy paljon isovanhempia lastenlastensa kanssa, ja vanhat lelut varmasti herättävät keskustelua, Peltola sanoo.

SIRKUSPÄIVÄ

La 2.7. klo 13 työpaja, jossa saa opastusta sirkusvälineiden käyttöön.

Klo 14 Circus Duon Perillä -sirkusesitys, kesto 30 min.

Luonnonkosmetiikkaa

ympäri SuomenKesäkahvila Lempin yrittäjä Mia Peltola toimii myös luonnonkosmetiikkayrittäjänä. Hän valmistaa käsin luonnonkosmetiikkaa ja myy sitä Luoto Cosmetics -tuotenimensä alla. 

– Olen opiskellut Tuorlan Liviassa luonnonvaratuottajaksi ja perustanut Luoto Cosmeticsin vuonna 2018, hän kertoo.

Hänen tuotteisiinsa kuuluvat palasaippuat, palashampoot sekä erilaiset voiteet. Suurin osa tuotteista on vegaanisia, osassa on käytetty mehiläisvahaa.

Tuotteita jälleenmyydään luomu- ja design-myymälöissä sekä esimerkiksi eri Emotion-myymälöissä ympäri Suomen.

– Turussa näitä saa esimerkiksi Puf design -marketista sekä eri ekokampaamoista. Ja täältä kahvilasta näitä saa tietysti myös, Peltola kertoo.