”Taistelu ihmisoikeuksien puolesta jatkuu”

0
– Varsinkin poliittisten vaikuttajien olisi hyvä huomata, miten paljon TikTokin sisältöä voidaan ohjailla, Sofia Virta toteaa. Kuvakaappaus hänen uudelta TikTok-videoltaan.

Somen ihmisoikeuslähettilääksi yllättäen päätyneen kaarinalaisen kansanedustaja Sofia Virran (vihr.) poistettu TikTok-tili on palautettu.

TikTok oli perustellut tilin poistamista sillä, että Virta oli rikkonut yhteisön sääntöjä. Virta oli julkaissut tilillään vain kaksi ihmisoikeuksia puolustavaa videota.

Virran TikTok-tili ilmaantui takaisin noin vuorokauden kuluttua sen poistamisesta, aiempine sisältöineen. TikTokin lähettämässä sähköpostiviestissä todettiin, että tili ei ollutkaan rikkonut sovelluksen sääntöjä, mutta enempää asiaa ei perusteltu.

Virta pitää selvänä, että tilin palauttamisessa auttoi laaja, TikTokille kiusallinen mediahuomio.

– Joka tapauksessa syyt tilin poistamiselle eivät voineet olla kovin valideja.

Nyt Virran TikTok-tilille on ilmaantunut kolmaskin video. Videolla hän seisoo samassa paikassa, jossa alkuperäinen, aborttioikeuksia puolustanut ja laajaa kansainvälistä suosiota saanut video kuvattiin. Ruudulla lukee: ”Dear Trolls. You probably thougt you won by getting my account deleted. Sorry to say but… We are back. The fight for human rights continues.” (Vapaasti suomennettuna: Rakkaat trollit. Todennäköisesti ajattelitte voittaneenne saamalla tilini poistettua. Anteeksi, että sanon, mutta… Olemme palanneet. Taistelu ihmisoikeuksien puolesta jatkuu.)

Videon taustalla välähtelee lehtien artikkeleita Virran TikTok-tilin poistamisesta.