Tyrskähdetty: Kelle 4. rokotteita annetaan ja antakaa lasten olla uimarannalla?

0

Hyvät aikuiset, antakaa nyt lasten olla uimarannalla ja uimassa niin kauan kuin haluaa. Juuri, kun lapset on riemuissaan päässyt veteen, alkaa huuto, että lähdetään ja uhotaan, että jos et nyt tule, et saa ruokaa tai ei tulla tänne uudestaan. Mikä ihmeen kiire sinne kotiin on? Syökää ensin vahvasti tai ottakaa piknik-kori mukaan. Rannoilla muutenkin vähän ihmisiä.

Talvella voi istua sisällä

Hovirinnan koirapuistoon on ilmestynyt joku uusi kävijä, joka räksyttää kimakasti ja tauotta. Olisi mukavaa, jos koiran omistaja miettisi lähitalojen asukkaita, eikä antaisi koiran räksyttää enää klo 23 aikaan.

Koulutetun koiran omistaja

Millä perusteella ja kenelle Kaarinassa annetaan 4. koronarokotuksia? Sydänsairaat, yli 70-vuotiaat sekä tuon ikäiset riskiryhmiin kuuluvat saavat Jyväskylän, Tampereen ja Hyvinkään alueilla neljännen rokotuksen. Olen pari kertaa kysellyt terveyskeskuksesta, mutta vastaus on, että odottavat THL:n ohjetta. Terveyskeskuksen nettisivuilla näistä ei kerrota, on vain vanhaa koronatiedotetta.

Epätietoinen

Vastaus Tyrskähdykseen: yli 70 vuotiaille riskiryhmäläisille tarjotaan 4. rokoteannosta myös Kaarinassa. Sydänsairauksien osalta riskiryhmäluokittelu kuuluu seuraavasti: Vaikeaksi sydänsairaudeksi luokitellaan mm. sydämen vajaatoiminta, keuhkosydänsairaus, keuhkoverenkierron sairaudet, sydänlihassairaudet ja sepelvaltimotauti. Ryhmään eivät kuulu hoidossa oleva pelkkä eteisvärinä, hoitotasapainossa oleva pelkkä verenpainetauti tai lievä läppävika.

Johtava ylilääkäri Antti Sandén.