Vähemmän tennistä, enemmän padelia ja sulkapalloa – Tenniskeskuksen remontti valmistuu syksyksi

0
Bo Arenan toimitusjohtaja Olli Marjamäki padelmaila kourassaan sivuhallin rakennustöiden keskellä. Sivuhalliin avataan syksyllä neljä padelkenttää sekä kaksi sulkapallokenttää.

Tenniskeskus Bo Arenalle, joka aiemmin tunnettiin Aktia Arenana, avataan syyskuun puoliväliin mennessä neljä uutta sisäpadelkenttää. Bo Arenalle perustetaan myös padel-seura.

Sivuhalliin saadaan lisäksi kaksi uutta sulkapallokenttää.

Bo Arenan toimitusjohtaja Olli Marjamäki kertoo rakennustöiden edenneen aikataulun mukaisesti ja ongelmitta.

Uudistusten myötä urheilukeskuksesta vähenee kaksi tenniskenttää, mikä on valitettavaa. Tenniskenttien tilalle on kuitenkin tiedossa monta uutta kenttää, joten ratkaisu on hänestä kannattava.

– ­Pystymme tarjoamaan monipuolisemmat puitteet harrasteluun, Marjamäki perustelee päätöstä luopua kahdesta tenniskentästä.

Marjamäki uskoo uudistuksien antavan suuremmalle joukolle ihmisiä mahdollisuuden mailapelien pelaamiseen.

Valmennusta myös aloittelijoille

Uudet kentät valmistuvat syksyllä, ja samalla aletaan valmentaa pelaajia.

Olli Marjamäki kehuu, että padelin pariin pääsee taitotasosta riippumatta niin vasta-alkajat kuin konkaritkin. Aloittelijoille on Bo Arenalla erikseen opastusta sekä valmennusta, jotta lajiin pääsee kiinni.

Padel on vauhdikas nelin pelattava mailapeli, jossa säännöt ja kenttä ovat ikään kuin yhdistelmä tennistä ja squashia.

Löytyykö pelikavereita?

Jos koossa ei ole omaa neljän hengen peliporukkaa, Bo Arenalla on käytössä Whatsapp-ryhmiä, joista voi löytää pelikavereita. Neljän kokoonpano koostetaan samantasoisista pelaajista, jotta pelin dynamiikka on toimiva.

Bo Arenalla järjestetään myös iltapäiväkerhoa. Näin kentät saadaan hyötykäyttöön, kun lapset pääsevät koulusta ja vanhemmat ovat vielä töissä.

– ­Hienoa saada lapset urheilun pariin, iltapäiväkerhossa liikkuminen on pois puhelimella jumittamisesta, Marjamäki kuvailee.

Padelkenttiä löytyy myös ulkoa. Uudet sisäkentät mahdollistavat kuitenkin pelit säässä kuin säässä.