Valkeavuoren koulun rahoitusmallista yhteisymmärrys – ”Kaarinan taloudellinen tilanne parempi kuin kaksi vuotta sitten”

0
Kaarinan kaupunginhallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen päättääkseen Valkeavuoren koulukampuksen rahoitusmallista. Arkistokuva

Kaarinan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana odotetusti, että Valkeavuoren kouluhanke toteutetaan lainarahoituksella. Päätös oli jatkumoa viikon takaiselle kokoukselle, jolloin kaupunginhallitus hylkäsi esityksen, että maa-alue vuokrataan Valkeavuoren kampuksen kiinteistöleasing-rahoittajalle.

Viime viikolla kaupunginhallitus joutui äänestämään, mutta tänään maanantaina päätös rahoitusmuodosta syntyi yksimielisesti.

– Oli historiallisen nopea kokous. Se kesti vain kuusi minuuttia, puhelimitse tavoitettu kaupunginjohtaja Harri Virta kommentoi.

Päätös kiinteistöleasing-rahoituksesta tehtiin vuonna 2019. Tällöin näytti siltä, ettei kaupungin talous kestä kolmea isoa yhtäaikaista hanketta lainalla investoitavaksi. Tämän vuoksi päädyttiin Valkeavuoren kouluhankkeen kohdalla kiinteisöleasingiin.

Kaupunginhallitus perusteli päätöksen kumoamista sillä, että kaupungin taloudellinen tilanne ja talouden näkymät ovat tällä hetkellä paremmat kuin vuonna 2019. Lainarahoitus on myös vaihtoehdoista edullisempi. Kiinteistöleasing-kustannukset ovat 1,5 miljoonaa euroa suuremmat 20 vuoden leasing-aikana kuin lainarahoitus.