Vanhukset pitävät Kaarinassa kotipalvelun ruuasta mutta syövät liian vähän

0

Kaarinalaiset ikäihmiset pitävät kotipalvelun ateria-annoksista mutta eivät jaksa syödä niitä. Tämä kävi ilmi teknisen lautakunnan vastauksessa perussuomalaisten valtuustoaloitteeseen, jossa moitittiin vanhusten kotiin vietävien aterioiden laatua ja kehotettiin, että valtuustolle tuotaisiin samat ruuat syötäväksi.

Kaarina teettää kotipalvelusta vuosittain tyytyväisyyskyselyn, ja viimeisimmän mukaan 90 prosenttia vastanneista piti ateriapalvelun ruokien makua hyvänä tai erinomaisena. Yksikään ei pitänyt sitä huonona.

Kyselyn vastausprosentti oli korkea, 78 %. Myös ruuan ulkonäkö, aterian koko ja yleinen arvosana saivat hyvät pisteet.

Moni asiakas ottaa ruuan vastaan vain joka toinen päivä ja syö sen kahden päivän aikana. Tällöin energiansaanti jää vanhuksilla laskennallisesti liian pieneksi. Kaarinan ravitsemustyöryhmän tavoitteena onkin nyt lisätä aterioiden energiamäärää suhteessa annoskokoon, jotta energiaa kertyisi riittävästi heikosta ruokahalusta huolimatta.

Kaarinassa ateriapalvelun asiakas saa lämpimän ruuan kerran päivässä jokaisena viikonpäivänä. Monessa muussa kunnassa on siirrytty toimittamaan ruoka vanhuksille harvemmin ja kylmänä.

Kotipalvelun ateriat ovat vanhuksille maksullisia. Muut kaarinalaiset voivat käydä maistamassa samoja ruokia Kaarinakodissa, Värttinässä ja Hovirinnan palvelukeskuksessa.