Voivalantien suojatietä parannetaan, Herrasniittyyn bussipysäkki

0
Kuvituskuva Jane Iltanen/TS

Kaarinan kaupunki rakentaa keskisaarekkeet Voivalantien ylittävälle suojatielle, Rauhalinnantien itäpuoleisen liittymän kohdalle. Samalla Uudenmaantien alikulkutunnelilta tulevaa kulkuyhteyttä ja liittymäaluetta selkeytetään erottamalla kevyt liikenne ajoradasta.

Työt alkavat ensi viikolla ja kestävät heinäkuun ajan. Rakennustyöt aiheuttavat tilapäistä haittaa sekä Voivalantien autoliikenteelle että alikulkutunnelia käyttävälle kevyelle liikenteelle. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää seuraavaa eli Turun puoleista alikulkutunnelia työn aikana.

Pyhän Katariinan tielle on tulossa kesällä uusi bussipysäkki Herrasniityn alueen kohdalle. Pysäkin kohdalle tehdään myös pyöräparkki liityntäpysäköintiä varten sekä uusi kevyen liikenteen kulkuyhteys välille Herrasniitynkatu-Korpiniitynraitti. Samassa yhteydessä tehdään Ahdintien yli uusi suojatie nykyisen kulkuyhteyden kohdalle.

Pysäkin ja uusien kulkuyhteyksien rakentaminen alkaa heinäkuun puolivälissä. Työt saattavat aiheuttaa satunnaista haittaa Pyhän Katariinan tien liikenteelle.