10 vuotta, 10 uutta veistosta

0
Merja Markkula kertoo veistosviikosta, jossa Taidekartanon kymmenvuotis-syntymäpäivän kunniaksi kymmenen taiteilijaa veistää teokset puusta. Puukaide, johon Markkula nojailee, on koivunrunko hänen omalta pihaltaan. Puu materiaalina on Markkulan mielestä hieno, sillä se on ekologinen ja toimii esimerkiksi kotina hyönteisille.

Kuusiston Taidekartanolla vietetään juhlakesää. Taidekartano täyttää kymmenen vuotta, ja tämän kunniaksi näyttelyitä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Taidekartanolla voi tällä viikolla sunnuntaihin saakka kuulla sahan pärinää, talttojen kilinää ja höylien viuhua. Kartanolla järjestetään ensimmäistä kertaa Veistoviikko.

Yleisö voi vapaasti pitkin viikkoa mennä seuraamaan luomusten syntyä. Kymmenen veistäjää veistää puusta esiin luomuksensa, jotka jäävät pysyvästi Taidekartanon Lahopuuveistospuutarhaan ja kulttuuripolun varteen.

Veistoviikko on osa Euroopan kulttuuripäivien ohjelmaa.

Merja Markkula kertoo olevansa iloinen siitä, että pyyntö olla osana Euroopan kulttuuripäiviä tuli ympäristöministeriöstä. Tämä tuntui kunnianosoitukselta Kuusiston Taidekartanolle.

Loppukesä Kuusiston Taidekartanolla


Parhaillaan on meneillään Veistoviikko. Yleisö on tervetullut seuraamaan veistosten syntyä

14.8. klo 12–14 Veistoviikon päättäjäiset

27.8. klo 18–20 Suomen luonnonpäivän piknik taidekartanon pihassa

10.9. klo 14–17 Euroopan kulttuuriympäristöpäivien juhla, puheita, jazz-konsertti, opastettu kierros Lahoveistospuutarhaan