3 poimintaa kalenteriin Kaarinassa: Uppoudu mangaan ja lähde lintuopastukselle

0
Arkistokuva Kitsuneconista vuodelta 2018. Perinteinen Kitsunecon on ollut tauolla pari vuotta koronaepidemian vuoksi.

MARKKINAT Markkinoille pääsee tällä viikolla Littoisissa ja Empossa: Littoisissa Kyläyhdistys Emma ja Anselmi järjestää iltatorin ja Empon omakotiyhdistys Empon Päivän. Empossa voi esimerkiksi kokeilla rataa Turun BMX-seuran pyörillä ja osallistua kepparikisoihin. Littoisten iltatori Verkapuistossa 17.8. klo 18–20. Empon päivä Empon kentällä 20.8.2022 klo 13–15.

COSPLAY Kaarinan kaupungin suurin tapahtuma, Kitsunecon, järjestetään lauantaina. Tapahtuma on maksuton, ja se on tarkoitettu mangasta, animesta, peleistä, cosplaysta sekä japanilaisesta ja korealaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneille. Paikalla on esimerkiksi cosplay- ja phostoshoot-kilpailut, taide- ja myyntikujia sekä kirpputori. Kitsunecon 20.8. klo 10–17 Kaarina-talossa.

LINTUOPASTUKSET Turun lintutieteellisen yhdistyksen syksyn opastukset ovat käynnistyneet. Järvelän kosteikon lintutornissa opas on paikalla lähes jokaisena arki-iltana, Kuusistonlahden eteläisessä tornissa kerran viikossa. Lintuopastukset elo-syyskuussa arki-iltaisin klo 18–20. Tarkemmat tiedot löytyvät tly.fi-sivustolta. Järvelässä seuraavat opastukset ovat 17. ja 18.8., Kuusistonlahdella 23.8.