Business Raceen lähdössä 400 nuorta, mutta rasteja uupuu

0
Kaarinalaisia 9. luokkalaisia Business Racen rastilla Kaarina-lehdessä syksyllä 2019. Arkistokuva

Syyskuun 2. päivä järjestettävään Kaarina Business Raceen kaivataan mukaan lisää yrityksiä. Ilmoittautumisaikaa on vielä tämä viikko.

– Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut 27 yritystä ja tarvitsemme 40. Kisaan osallistuvia oppilaita on vähän vajaat 400. Kilpailu on jäänyt koronan takia kaksi kertaa väliin, joten todella toivomme, että saamme sen tänä vuonna järjestettyä Maria Haapanen Kaarinan Kehityksestä kertoo.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Business Race on 9.-luokkalaisille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa nuoret kiertävät kaarinalaisissa yrityksissä ja muilla rastipaikoilla suorittamassa tehtäviä. Haapasen mukaan rastitehtävät liittyvät yleensä jollakin tavalla yrityksen toimialaan.

– Esimerkiksi kampaamossa nuoret ovat saaneet tehdä kampauksia, Kuva Laineessa nuoret ottivat toisistaan kuvia ja jossakin yrityksessä tehtävänä oli suunnitella yritykselle mainos, Haapanen luettelee.

Rastien pitäjät antavat nuorille pisteitä tehtävän suorittamisesta. Eniten pisteitä kerännyt ryhmä palkitaan ensi kesänä kuukauden kesätyöpaikoilla.

Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut sekalaisia yrityksiä eri puolilta Kaarinaa sekä muun muassa Kaarinan seurakunta. Osa rasteista sijaitsee Kaarinan kaupungin toimipisteissä. Erityisesti tarvetta olisi piikkiöläisille yrityksille, jotta Piikkiöönkin saadaan riittävä määrä rastipisteitä.

Kisan ajatuksena on tutustuttaa nuoret yrittäjyyteen, yritteliäisyyteen ja työelämään. Tapahtumalla juhlistetaan myös 5.9. vietettävää kansallista Yrittäjän päivää. Haapanen kannustaa paikallisia yrityksiä ilmoittautumaan rohkeasti mukaan.

– Yrittäjälle tapahtuma tarjoaa yrittäjyyskasvatuksen lisäksi näkyvyyttä kaupungin markkinoinnissa. Mahdollisesti yritys saa myös uusia asiakkaita nuorista tai heidän tuttavapiiristään.