Häh: Miksi venesataman luiskan työmaa seisoo Hovirinnassa?

0
Kaarina-lehti kävi paikalla viikko sitten keskiviikkona päiväaikaan. Työmaalla ei silloin näkynyt rakentajia.

Muutama Kaarina-lehden lukija on ihmetellyt Hovirinnan rannan veneluiskan työmaata, joka on vaikuttanut seisovan viikosta toiseen paikoillaan.

– Olen katsellut työmaata ikkunasta ja ihmetellyt, mikä noin kauan kestää. Nyt on kolmatta viikkoa, kun kaivinkone ei ole liikkunut, kertoi yksi lähiasukas.

– Olen nähnyt, miten sinne on moni jo yrittänyt tuoda venettä ja vesiskootteria laskettavaksi.

Sama kokemus oli rannalla aikaansa viettävillä, kun Kaarina-lehti kävi paikalla.

– On täällä työmiehiä käynyt, mutta mitään ei ole tapahtunut. Aloitettiin komeasti, mutta siihen jäi, he puistivat päätään.

– Harmittaa, että venettä ei pääse nostamaan, ja nyt on epätietoisuutta, pääseekö sitä nostamaan enää tällä kaudella. Vastaavat veneluiskat ovat kaukana tai maksullisia.

Soitto hankkeen projektipäällikkö Mika Tammiselle Suomen Pohjarakennusyhtymään hälventää kuitenkin huolia.

– Kyllä työmaa on urakkasopimuksen mukaan edennyt, hän vakuuttaa.

– Paikalla on sukeltaja tehnyt pohjatöitä, ja puuverhoiluja on tehty. Parhaillaan on käynnissä betonielementtien asennus.

Betonielementit asennetaan luiskan pohjaan. Osa jää näkyville, osa veden alle. Kun ne ovat paikoillaan ja luiska asfaltoitu sekä kaikki puuverhoilutyöt on tehty, luiska voidaan avata käyttäjille. Kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan, kun luiska on käyttökunnossa.

Paikalle tuotua kaivinkonetta tarvitaan Tammisen mukaan vain silloin tällöin. Sitä kannattaa kuitenkin seisottaa rannassa, sillä sen siirtäminen tulisi kalliiksi.

Keväällä kaupunki tiedotti, että projekti kestäisi kuukauden verran. Näillä näkymin luiskaa korjataan kuitenkin kaksi kuukautta. Työt aloitettiin kesäkuun viimeisellä viikolla, ja niiden on Tammisen mukaan oltava valmiit elokuun lopussa.