Harrastus, josta ei adrenaliinia puutu

0
Aika ajoin palokunnat eivät sammuta tulipaloja vaan pääsevät päinvastaisiin hommiin. Kuva takavuosilta, kun Kuusiston VPK oli pumppaamassa tulvavesiä pois maatilalta.

Mikäli etsii harrastusta, jossa saa sekä pistää kehonsa likoon, adrenaliinia että auttaa yhteiskuntaa, kannattaa harkita vapaaehtoiseen palokuntaan liittymistä. Kaarinassa on kolme sopimuspalokuntaa, jotka tukevat pelastuslaitoksen työtä: Kuusiston, Rantakulman ja Piikkiön VPK:t.

Lisäksi Turun seudulta löytyy Kaarinan VPK, jonka toimipiste on Turussa. Se perustettiin Nummenmäelle silloin, kun Nummenmäki kuului vielä Kaarinaan.

Kuusiston VPK, joka pitää nykyään majaansa Kaarinan ydinkeskustassa, järjestää syksyllä tutustumiskurssin niille, jotka harkitsevat palomiehen vermeisiin pukeutumista ja hälytystoimintaan mukaan lähtemistä.

Kurssille pääsevät yli 17-vuotiaat. Kurssilla tutustutaan esimerkiksi pelastusyksikön kalustoon, palon kehittymiseen ja ensiapuun sekä tehdään kuntotesti ja harjoitellaan aitoa tilannetta. Kurssi on maksuton.

Kuusiston VPK:n tutustumiskurssi tiistaisin 6.9.–18.10. kello 18. Ilmoittaudu etukäteen, puh. 050 431 6779, kari heinila@kuusistonvpk.org.